Ați împărțit România în două

Sute de postaci plătiți, de pe mii de conturi FB, lansează în disperare mesaje de acest tip pentru descurajarea celor care doresc să participe la manifestația din 10 august. Pe internet, cu suportul media a vreo trei-patru posturi Tv inclusiv TVR, se fac mari eforturi pentru descurajarea, pentru denigrarea, pentru blocarea manifestației.

Sper din suflet ca informațiile care mobilizează sistemul la emiterea unor asemenea mesaje să fie adevărate. Oricum, spaima manifestată mă bucură, chiar mă încântă.

Dar, să revenim la titlul paginii. Ce rezultă din acest mesaj subversiv? În primul rând, sugerează numeroasa masă PSD-istă, ceea ce nu este adevărat. Cel mai bun rezultat al PSD (excludem duminica orbului) a fost la ultimele alegeri. Da, a fost un procent mare, hotărâtor în condițiile unui absenteism masiv. Nicidecum jumătate din România.

Oare de ce ar trebui să fim cu toții PSD-iști ca nu cumva Doamne, să fim împărțiți? Din păcate, bugetul României nu permite să fim toți bugetari, funcționari de stat degeaba, nu permite să fim cumpărați cu toții pentru ca doar unii s-o ducă bine. Dar, oare, chiar toți românii suntem fără coloană vertebrală? Toți putem fi cumpărați cu o ciozvârtă?

Mai funcționează și principiul sănătos „cine nu e cu noi e împotriva noastră„. Rezultă că toți ar trebui să fim PSD-iști, dacă nu, înseamnă că nu suntem ce? Că nu toți dorim să promovăm hoția, că nu toți acceptăm ciozvârta? Că nu toți suntem proști?

De ce să fie periclitată liniștea hoților din vârf? De ce să fie periclitată liniștea unor bugetari? Vă mai aduceți aminte – „un președinte pentru liniștea dvs.„? Liniștea cui? Păi, liniștea lor.

Ei bine, eu nu vreau liniștea lor, vreau liniștea noastră, a celorlalți, a majorității.

ratiu

 

2 comentarii la „Ați împărțit România în două

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Vrajba | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s