Bă hoțule, bă prostule

Vă sugerez să vă reamintiți anii ascensiunii lui Hitler, nu i-am trăit, dar cu toții am citit și am văzut documentare. Nu mă refer doar la asemănarea cu violența de la noi, mă refer și la natura celor mulți care au pus botul la sloganurile parșive care au dus Germania la dezastru și au generat milioanele de morți în întreaga lume. Sunt asemănări și privind conjunctura internațională.

L-am ascultat pe Gică vorbind despre imunitatea parlamentară. Pe asta își bazează insolența. Numai că imunitatea se referă doar la declarații politice, nimic altceva. Însă istoria ultimilor 32 de ani arată o mulțime de situații în care sistemul de justiție nu și-a făcut deloc treaba, sau a fost ineficient, sau parlamentul și-a acoperit impostorii. Și nu mă gandesc doar la ieșirile parlamentare, au mai fost masele abrutizate de mineri manipulate și instigate de știm noi cine, care au făcut un rău imens țării și au avut efecte pe mulți ani. Este posibil să ne întoarcem acolo.

Justiția nu a intervenit, nu a echilibrat niciunul dintre derapajele de după ’90, inclusiv cele de aur din ultimii ani ale căror protagoniști principali au fost Șoșo și Gică. Gândiți-vă că mineriadele au fost generate de Leprele Roșii aflate încă pe caii mari ai comunismului, dar AUR a tatonat terenul, manifestările lor s-au agravat odată cu trecerea timpului fără vreo reacție a justiției.

Având în vedere situația fizică, în locul lui Virgil, i-as fi dat lui Gică sărutul pe care-l dorea, unul franțuzesc, ca cel primit de Honecker, oricâtă scârbă mi-ar fi provocat.

Foto: realitatea.net.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s