Băi, deștepților!

Vă mai aduceți aminte strigarea „Băi, săracilor!” izvorâtă din gurița nurorii lui dracnea? Cam care poate fi calitatea unei asemenea persoane? Păi, cine seamănă se adună. La fel este bărbat-su, la fel tac-su lui bărbat-su, la fel susținătorii lui tac-su, la fel toată șleahta că partid e greu de numit.

Am stabilit deja în Oameni și gunoaie că există gunoaie în toate grupele sociale bogați sau săraci, tineri sau bătrâni, școliți sau analfabeți. Totuși, sunt grupe sociale în care pragul statistic este clar depășit, grupe care polarizează gunoaiele. Una din aceste grupe sociale este chiar un partid – psd. De câte ori văd un om aparent OK care susține sau este membru psd, mă întreb oare ce ascunde, ce-l mână, ce secret murdar îl determină. Doar lor le aparține indemnul „Moarte intelectualilor”, ei au aruncat Blestemul analfabeților asupra noastră.

Revenind la titlu, după ce am fost administrați peste 70 de ani de impostori, de la aceia care au contractat împrumuturile la aceia care au hotărât să le plătească înfometându-ne, inclusiv majoritatea celor cu diplome îndoielnice, doctorate pe la Bălți, fără frecvențe, cu școli la bătrânețe, … din ultimii 30 de ani, dacă vrem să revenim – greu, încet, dar să revenim cumva, să reducem decalajul cu vestul, ne trebuie administratori școliți, cât mai cu adevărat școliți, cu frecvență, la vremea școlii. Tractoriștii trebuie doar să are.

Sigur, îmi veți replica amintindu-mi existența gunoaielor școlite. Este adevărat, și printre cei cu școală există gunoaie. Numai că, revenind la pragul statistic, frecvența lor este mai mică. E adevărat că procentul gunoaielor este mare la români, poate și ca urmare a cultivării lor timp de peste 70 de ani.

De obicei, oamenii cu școală se țin departe sau deoparte. Nu e greu de ghicit de ce. Însă, în ultimii ani, au început să se mai arate. Să profităm.

Oricum, școala este singura cale, atât pentru administratori, cât și pentru alegători. Și iar am ajuns la zeul lor, Lenin. Nu știu de ce, nu ajung chiar ei.

P.S. Ultima găselniță a urmașilor lui Lenin, din puțul imbecilității lor:

„A fost școlit de Soros ca să ne distrugă”

Să dea Dumnezeu.

Foto: youtube.com

4 comentarii la „Băi, deștepților!

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Moarte intelectualilor | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Un fel de „Te-n mă-ta!” | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Fruncea | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s