Bârfă, conspirație sau doar prostie?

Trimiterea vaccinului în toată UE, în aceeași zi, poate părea un gest politic. Dar nu a fost. Semnificația acțiunii este practică. În spațiul european de liberă circulație, se urmărește vaccinarea simultană, într-un timp cât mai scurt, a numărului necesar de oameni pentru a putea fi blocat corona virusul și stopată epidemia.

Nu am scris nimic despre colonelașul cu față de copil cuminte, n-am vrut să vă influențez cu opiniile mele totdeauna circumspecte. Nu e normal ca un copil să fie cuminte, cum nici babele nu sunt frumoase. Nu mi-au plăcut niciodată copiii cuminți, nici eu nu am fost, cred că v-am convins de mult. Iată că acesta nu a coborât milităria din pod, s-a bazat pe funcționarii statului indolenți, impostori (iar am ajuns la asta). Iar când a dat de unul cu inițiativă, i-a tras una, să se învețe minte, dezvăluindu-și limitările pe care eu le-am citit de mult. Așa se face că_campania mult visată bate pasul pe loc.

Paralel, înfloresc conspirațiile propagate de siturile de proveniență estică. Opriți genocidul (nu e vorba de COVID), cum au murit unii de la vaccin, cu niște medici docți de peste ocean despre care n-a auzit nimeni sau chiar medici de la noi, bine poziționați în ierarhie, dar nu pe baza unor realizări, lucrări, publicații. V-am mai declarat că nu pot exista conspirații publice, doar manipulări. Mai sunt niște posturi TV, cu audiență restrânsă sau doar online care propagandă constant idioțenii. Aud, spre exemplu de un clip YouTube cu Putin care se declară apărătorul ortodoxiei și o să ne apere și pe noi (de cine oare?). Am fost în URSS, am văzut biserici transformate în hambare, în cel mai fericit caz, muzee. Putin a dus acea politică în calitatea lui de KGB-ist. Dintr-o dată, îl apucă smerenia. Nu cumva urmărește doar extinderea hegemoniei Moscovei, obsesia lor de extindere?

Revenind, pe mai multe canale TV am văzut pe unii cu cizme de cauciuc în noroaiele până la genunchi (cum i-or fi scăpat Vasilicăi?), declarând că nu se vaccinează ca nu care cumva să fie controlați de Bill sau de Soros, îngrijorare mare geto-dacă. Cuprins de patriotism, mai ceva ca ăia de la aur, m-a luat și pe mine frica asta – dacă ni-i ia lacomul de Bill, dacă-i destupă Soros și-i trimite la Capitoliu. Va fi o nouă apăsare pe sectorul Horeca fiindcă vor falimenta niște cârciumi. Groaznic.

Pe vremurile din care n-am gustat, erau niște magazine, le zicea stabilimente, cu felinare roșii la intrare, unde vânzătoarele aveau un carnețel de sănătate. Pe vremurile comuniste, cei care aveau a face cu mâncarea aveau de asemenea condicuță de sănătate, controlată periodic de SANEPID, ca să nu-și bage dejtul plin de puroi în mâncarea orișicărui. Sper ca obiceiul condicuței din Horeca să se fi păstrat și în capitalismul sălbatic și că va include acum și imunitatea COVID. Acu, aflăm că profesorii nu vor să se vaccineze. Riscul este al lor, al familiilor lor și al familiilor copiilor. Mă gandesc c-o fi vorba de profii ăia care solicitau sporul de radiații sau de ăia revoltați că trebuie să predea online și nu știu cum se face asta. Între timp, s-a aflat că, pe la Galați, s-a găsit soluția eliminării analfabeților funcționali – curs de numerologie și chestii para-energetice. Ei, bine c-o rezolvară. Dar, lăsând învățământul, mă pun în situația unui patron care are „o ceva” cu 100 de angajați. Își poate permite să riște afacerea și sănătatea salariaților și familiilor acestora pentru niște unii care nu vor să se vaccineze?

Încă îmi aduc aminte, deși aș dori să nu țin minte asta, de copii – unii, colegi cu mine – victime ale poliomielitei. Puțini mai trăiesc astăzi. A dispărut datorită vaccinului pe care noi nu-l aveam atunci. Și alte boli, multe și grave, au dispărut prin vaccinare. Accesul în unele țări calde este condiționat și astăzi de anumite vaccinuri.

Dar noi, noi toți, putem accepta un nou lagăr cât o țară, fiindcă niște proști pe care nu-i vrea nimeni, nici măcar Bill sau Soros, nu vor să se vaccineze?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s