Blestemul analfabeților

Lacrimi, sughițuri, rimel, fond de ten, boit stricate. Trebuie să fiu sincer – n-am suferit prea tare. Dar, să vedem dacă s-a schimbat real ceva, asta e important la ăștia. Mai întâi, care sunt cei ce au mușcat-o cel mai tare? Cei mai apropiați, în frunte cu Olguța și Olguțu. Desigur, o dovadă de înalt caracter, calitate pe care o are însăși Vasilica. Și Rovana și-a probat încă odată loialitatea față de șefii ei cu copituța. Cine a plecat, știm. Să vedem cine a venit. Privind antecedentele psd, ne interesează două aspecte – alfabetizarea și moralitatea noilor șefi.

Marcel Ciolacu, noul președinte interimar, membru al noului pcr din ’90 (poate și al vechiului) are o diplomă de drept din ’95 (la 28 de ani) de la Universitatea Ecologică, universitate acreditată provizoriu în mai ’95 – rezultă că, dincolo de faima de fabrică de diplome a distinsei universități, studenția dansului a durat destul de puțin, probabil fabrica merge pe repede înainte.

Din dorința unei temeinice pregătiri academice, Ciolacu mai curtează niște fabrici – SNSPA, Colegiul Național de Apărare, iar Ecologica, mai nou Academia SRI mărindu-și colecția de poze. Îl rog să mă ierte dacă nu mai menționez niște cursuri de „formare”, dar nu vreau plictisirea auditoriului. Oricum, la câți vajnici absolvenți au academiile alea, suntem în deplină siguranță.

La fel ca Veo, la competențe linvistice afirmă că știe franțuzește și englezește. Ca și pe Veo, nu l-am auzit dar, dacă zice, trebuie să-l credem.

Referitor la studii, am rămas cu o mică nedumerire – nicăieri nu există date despre liceul domniei sale. Nu știu dacă la Universitatea Eco de pe vremea aia cereau diploma de bacalaureat sau se mulțumeau doar cu lovelele.

Politic, este apropiat de Tudose, Grindeanu, Vlase, Ion Vasile, Boșcodeală, Ponta (spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești). A fost apropiat și de Vasilica și de dracnea, până s-a despărțit – trădarea e virtute la psd. A încercat să impună programarea în weekend a moțiunii de cenzură. Are și ceva poze cu Omar Hayssam, probabil o relație profitabilă. Influența i-a crescut semnificativ în epoca dracnea.

Mai sunt vehiculate prin media niște contracte păguboase ale unor întreprinderi de stat aflate sub controlul lui, în urma cărora, au fost păgubite cu doar câteva milioane de euro și ceva anchete ANI.

Se pare că, precum și alți pesedei s-a strecurat și în masonerie. Pe același tipar, este și vânător.

Paul Stănescu, numărul doi, fost tractorist, a absolvit Agronomia din Craiova la fără frecvență. A fost director pe la niște IAS până în ’90, deci era zdravăn la partid (PCR). Mai face niște cursuri de formare.

Ca și ăilalți declară cunoscute engleza și franceza și, iarăși, mă cam îndoiesc.

Apropiat al lui dracnea, l-a făcut și pe frate-su deputat, iar nevastă-sa a ajuns consilier la Ministerul Educației din profesor de generală la Vișina unde era taică-su primar.

Prin media se tot vorbește despre o serie de șmecherii pe care le-ar învârti cu familia în Olt. Se mai vorbește despre niște porcarii cu un birou de avocatură al lui Șova la Vișina, cu frații Ciocan, cu TelDrum. Una peste alta, afaceri de baștan.

Cred că sunteți edificați deja. Numai că, astăzi l-am auzit prima oară pe Ciolacu cu un fel de cuvântare de preluare a psd ținută, desigur, în limba română. Ei, cred că pesedeii au căzut din lac în puț sau în cio-lac. Nu știu dacă să mă bucur sau nu fiindcă este cel mai mare partid din România.

 Ei, mai am o enigmă – incultura este un blestem pentru ei sau este chiar natura lor?

Foto: Twitter Ministerio InCultura

4 comentarii la „Blestemul analfabeților

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Băi, deștepților! | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Suflul nou | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Analfabeți | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s