Cadre

În online, pe DEX, găsiți doar sensul acordat termenului de gargara comunistă – oameni ai muncii, tineri, de nădejde, etc. Nu insist, ca să păstrați mâncarea în viscere. Pe vremuri, orice instituție, fabrică, uzină avea un serviciu de cadre. Mai spre sfârșit, se muiaseră – devenise de personal. Totuși, v-am mai povestit că am avut în mână fișa de la înscrierea la școala de poliție de prin 2000 – era identică aceleia pe care trebuia s-o completez eu pe vremuri. După accentul pus pe anumite puncte, rezulta că interpretarea era la fel, aceiași to’arși, aceleași criterii. Iei pe unul din mocirlă și îl pui într-o postură în care se poate crede Dumnezeu. Puteți extinde liniștiți premiza la întregul MI. Rezultatul se vede la tot pasul – siguranță și încredere. E greu de discernut care-s mai nocivi, tălharii sau poliția.

Dar ce au fost și sunt cadrele? Termenul fiind oarecum introdus de Lepre, se referă la niște Zdrențe Roșii care, în schimbul unor avantaje, ar fi vândut-o, ar vinde-o și pe mă-sa. Oricum, regula este că aceștia, cadrele, se găsesc într-o situație mică sau mare, în care, prin merite reale, n-ar fi acces niciodată.

Fiindcă veni vorba de MI și despre mizeria din MI, fostul ministru a încercat să arate că nu este sau n-ar fi omul sistemului, a desecretizat niște documente, a apăsat un pic pedala, actualul încă interimar nu a făcut nimic, a trăit în bună înțelegere cu sistemul, nu a existat nici măcar un protest. Asta este principala vină pe care o aduc guvernării, cel puțin din ultimul an – păstrarea cadrelor.

Dar să revenim, un alt minister extrem de infectat este MAE. Am vorbit cu prietenul meu care are fata foarte bolnavă la Viena. Nu a rezolvat nimic cu MI venind în țară privind pașaportul fetei. Deși în era comunicațiilor, funcționarul MI nu a acceptat să ia legătura cu fata, să o vadă, să o tele-amprenteze, nimic. Fata, ca să meargă 100 m a trebuit să fie susținută de două persoane. Ei bine, va încerca să vină în România peste o săptămână, să-și ia pașaport. O grămadă de inși obțin și folosesc acte de identitate false dar, în cazul acestei femei, trebuie respectate perfect procedurile.

M-am uitat, la Viena a fost numit foarte recent Hurezeanu. Dar restul, toți intitulați miniștrii, consulul, tot personalul sunt cadre de nădejde. M-am uitat pe trecutul lor. Hurezeanu, presupunând că n-ar fi cadru, nu a schimbat pe niciunul. Fata prietenului meu poate să moară, ăia nu-i vor acorda asistența consulară la care are dreptul, dar îi este refuzată din comoditate, indolență, reavoință sau toate la un loc.

Revenind, fundația lui Bombonel, știți mare guru, MAE, prim-ministru, steaua dată altuia, lucru mare, a ținut o adunare solemnă de doliu, un fel de pomană diplomatică. Cine a dat colțul? Unul cu o pensie babană specială cu state vechi la MAE, declarat și dovedit turnător (a pierdut procesul cu CNSAS). Deși, nu cred că dacă instanța i-ar fi dat câștig de cauză ar fi fost mai puțin turnător. Cine-l plângea? Păi, o adunare pe sprânceană de cadre, toate unul și una, știți dumneavoastră – pensii, … Și durere, dom-le, mare durere. Păcat că s-a renunțat la mausoleul comunist din parcul Carol, acolo îi era locul, dom-le, măcar cenușa.

Astea sunt Zdrențele de cadre care obligă un bolnav extrem de grav să vină în România pentru a-și lua pașaport. Adevărata problemă este că nu sunt doar ei.

Foto: asapteadimensiune.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s