Campania

Desigur, electorală. De fapt, lipsește. Doar ceva lovituri pe sub masă. Fără înjurături, fără întâlniri spectaculoase, fără sare și piper. Chiar și Trump a înțeles că trebuie asta. Să vedem cei trei principali protagoniști.

Psd joacă până la sfârșit cartea amânării alegerilor. Pe de o parte continuă să îndemne la nerespectarea regulilor antiepidemice, pe de alta, îi apucă grija față de om. În ultima vreme căzură și într-o continuă evlavie. Pe de o parte, personajele cunoscute rejoacă aceeasi piesă pe la televiziunile Varanului și Fugitului. Pe de alta, o serie de postări, inclusiv WP și sputnik vorbesc despre Iohannis hitleristul, cât de tare ne atrofiază creierul masca, dar și mare grijă față de soarta ortodoxiei române. Mi se pare culmea fățărniciei, tocmai ei – psd și sputnik.

Ca să vă dau și niște exemple concrete, am citit un comentariu care afirmă că bazele NATO din România sunt de fapt rusești. Știu, e de la purtatul măștii. La Iași s-a intervenit fizic cu o agentură estică în apărarea ortodoxiei române. Nu cunosc motivul, dar la Bucale, asta n-a ieșit. Mi-ar plăcea să fie chiar cei plătiți în acest scop, cauza. În schimb, sputnik a spumegat în apărarea ortodoxiei românești. Între altele, a publicat și scrisoarea unui fost euro-deputat, eu aș adăuga fost pușcăriaș, ortodox traco-geto-dac get-beget, cât se poate de penibilul Adrian Severin. Se adaugă și îngrijorările legitime ale unui mare om de stat, din nou fost pușcăriaș, tot penibil, tot Adrian – Bombonel.

Mi se pare nu numai fățarnic, dar extrem de cinic, fiindcă din politica de susținere a expansiunii pandemiei, rezultă victime umane – morți și bolnavi, unii cu sechele. Din câte știu, legal nu există posibilitatea amânării mai mult de trei luni. Adică, pentru trei luni în plus, mor oameni. Fiindcă, nu este probabil ca pandemia să fie mai puțin acută atunci, dimpotrivă.

Se mai adaugă propaganda cu pensiile, la care pun botul o mulțime de amărâți fără minte, care nu-și dau seama că li s-au promis niște lovele ce nu există și că, dacă se dă drumul la tiparniță, vor avea mai puțini bani decât au acum. Fiind oameni în vârstă, ar trebui să-și amintească inflația galopantă a începutului anilor ’90. Dar disperarea, sărăcia, poate chiar prostia și masca asociată, își spun cuvântul.

USR pare cel mai activ, dar în loc să-și arate meritele/ideile, să atace psd, conștient de sondaje, atacă PNL cu care urmează să guverneze. Sigur că o face deoarece de scorul electoral este legată poziția lor în guvern. Vom vedea dacă dezamăgesc electoratul.

PNL mai răspunde uneori, anemic, fără vlagă. Întrebat despre ideea ca USR să dea prim-ministrul, Orban a dat un răspuns destul de onest și de bun simț – alegătorii vor decide asta.

Despre restul, n-ar rost să vorbim. Cam toate celelalte partidulețe sunt, de fapt, psd. Sper să-și încheie cariera în decembrie. UDMR mizează pe disciplina alegătorilor. Protagoniștii dau vina pe pandemie. Eu cred că și în condiții normale, această campanie s-ar fi desfășurat tot fără ca cineva să pună condimentele.

În rest, cânii latră (adică eu), pandemia își vede de treabă.

fanatik

Foto: fanatik.ro, facebook.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s