Cârciumile

Doar o dată lăsăm politica. Faceți abstracție de chestia cu dictatorii (de fapt titlul e înșelător) și veți găsi o prezentare bună și adevărată (garantez eu) a cârciumilor din trecutul apropiat – Dictatorii și cârciumile.

Adaug câteva care au scăpat amintirii autorului. „Codlea” – o cârciumă pe str. Gen. Berthelot lângă C-lea Victoriei într-o clădire de sec. XIX cu un beci (cramă) cu arhitectura specifică, tavan din grinzi metalice cu boltițe de cărămidă. Specialitățile casei erau ciuperci la grătar și á la grec, pui de baltă pané. N-ar fi trebuit omise nici pitorescul restaurant „Bolta Rece” cu o grădiniță (mai există, dar nu mai este clădirea veche cu un farmec aparte), restaurantul-grădină „Doina” – ambele aflate „la șosea”. Athénée Palace” era un restaurant de calitate dar, alături funcționa bodega Athénée Palace” cu produse grill excepționale. Nu pot să omit nici cochetul „Mon Jardin” restaurant-gradină cu ring de dans și orchestră de jazz – Johnny Răducanu, Sergiu Malagamba. Mi s-a relatat că, prin 1956, a cântat acolo ocazional Yves Montand (membru al PC Francez – nu trebuie uitat dosarul 🙂). S-a aflat cam pe locul actualului Hotel Dorobanți

Cum cele mai multe dintre cele descrise în articol nu mai există sau, dacă sunt, n-au legătură cu ceea ce au fost, nu pun nici o poză. Citiți articolul. Precizez că nu-l cunosc pe autor mai mult decât dumneavoastră.

 

3 comentarii la „Cârciumile

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Din nou TREI milițieni | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s