Ce se mai întâmplă

Azi, doar în justiție și nițel în politică.

Două dosare, unul greu și important, unul reprezentativ, au fost închise.

Cel privind jandarmii din 10 august a fost deschis chiar din inițiativa unui procuror, de serviciu în acea noapte, care a cercetat situația la cald. A fost procedural îndepărtat și, cu toată de-secretizarea secretului lu’ pește obținută la intervenția incisivă a lui Vela, procurorii nu au găsit ceea ce a umplut ecranele televizoarelor și internetul consternând o lume întreagă. Cred că îi durea în paișpe pe procurori de dracnea și Carmencita, dar șefii responsabili și slugarnici ai jandarmeriei au rămas pe poziții, unii ușor avansați și și-au folosit influența.

Celălalt dosar, Gerota, este doar emblematic. Cel care a infectat cei mai mulți oameni și a închis un spital este din aceeași categorie de gunoaie ca și cei din celălalt dosar.

Ambele dosare au ca obiect situații extrem de clare și puternic mediatizate. Probabil pesediștii consideră legitimă intervenția dezaxaților sadici din 10 august – păi să le bage mințile în cap ăstora care urăsc pesedeul. Însă, în cazul Gerota, nu cred că este careva care nu a perceput existența unui gunoi care s-a considerat tot timpul deasupra legii, care când se duce la spital pentru că are diaree trebuie să fie întâmpinat de directorul spitalului. Doar că acum avea COVID. Nimeni nu l-a întrebat pe slugoiul ăla de ce l-a întâmpinat cu covorul roșu pe nesimțitul comisar-șef pensionat Lupu Nelu.

Ce-aș putea presupune când două dosare cu un numitor comun, MI, atât de simple în aparență, sunt închise? Fie avem procurori atât de slab pregătiți încât n-au izbutit să încadreze juridic faptele, fie avem de-a face cu o formă de corupție – avantaje, poziții, grade, bani, politică, lanțul slăbiciunilor, nu contează ce, tot corupție se numește. Ar fi putut fi vreun procuror ajuns jurist pe puncte din milițian. Ar mai putea fi efectul unei fabrici de diplome juridice.

Politic, continuă campania psd de instigare criminală la nerespectarea măsurilor antiepidemice. Sunt vreo 4.000 de infectați plecați din spitale care se tușesc liniștiți printre noi, în autobuze, metrou, la alimentara, peste tot, fiindcă nu-i oprește nimeni. A fost rândul lui Mele să facă declarații mincinoase privind guvernul grec (a intervenit ambasadorul Greciei), a fost rândul lui Mitralieră să fie mitocan fără mască.

Rezultatul, peste 1.000 de noi infectați. Scopul campaniei criminaleimposibilitatea alegerilor, amânarea sine die. Deja un mare deputat ALDE a depus un proiect de lege pentru amânarea localelor – QED.

În rest, Lupu Nelu se va bucura în continuare de pensia lui babană și specială cumulată cu alte slujbe la stat, jandarii care nu și-au luat deja speciala, și-o vor lua cu siguranță, probabil vor căpăta și ei niște slujbe la stat ca niște bărbați în putere ce sunt. Trebuie răsplătiți pentru marile servicii aduse patriei.

Dar noi? Ca de obicei.

Notă: Am folosit cu bună știință numele blogului fără încuviințarea autorului pentru reclamă mascată.

Foto: Internet. Caricatura: prietenul meu Nice, autorul celor mai inspirate pancarte la Demonstrația Golanilor (să nu se spună că nu sunt un iubitor al frumosului).

Un comentariu la „Ce se mai întâmplă

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s