Cetățeanul turmentat

După cum vă declaram în Susținătorii ciumei, nu prea sunt diferențe între discursul politicienilor psd de acum și cel al strămoșilor acestora – părinții și bunicii. Aceeași demagogie josnică, elan fals patriotard. Nu au trecut 30 ani de la „Nu ne vindem țara” și iată că situația se repetă.

Am să vă arăt totuși că acum, alegătorul român este schimbat.

Pe vremea comuniștilor pe față, a lui ceașcă, nu era nimeni care să vorbească partidul și borfașii lui „de bine”. Unii nu se exprimau de frică, alții spuneau bancuri, glume politice, dar, cu excepția cuvântărilor, articolelor de ziar și spectacolelor omagiale pe care și le ordonau singuri, nu-i lăuda nimeni. Cum ar veni – se lăudau singuri.

Acum, o înțeleg foarte bine pe Rovana când îl laudă pe Liviu, fiindcă mi-aduc aminte ce supărată era când nu obținuse postul ministerial – știu, „remunerație mică, după buget”, iar ea stă pe picior mare. Asta nu înseamnă mare lucru, la fel îl „clăteau” și pe ceașcă până l-au împuscat.

Șocant este că acum oameni simpli, poate prea simpli, îl ridică în slăvi pe dracnea de bun ce e și ce isprăvi mărețe a comis întru îndestularea lor. Sau idioți închinându-se steagului psd. Sigur, erau și pe vremuri lepre destule, turnători, …, dar nu și din ăștia. Ăștia-s cu adevărat omul nou, au avut dreptate ăia.

Vă mai ofer și imaginea culeasă din cotidianul.ro cu femeile care se întrec la o atinge pe obraji pe Ileana Cosânzeana, în speranța că deșteptăciunea se ia iar prostia nu.

Și mă gândesc – după aproape 30 ani, în loc să evolueze, cetățeanul român a involuat?

7a-768x462

3 comentarii la „Cetățeanul turmentat

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Adevărații mari patrioți | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Pohtele și mujicii | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s