Citate

Lăsați-l pe Viktor, e doar o gonflabilă rusească. În zilele noastre, chiar și gonflabilele necesită tehnologie altfel, nu le cumpără nimeni. Fiind rusească, e bună doar pentru mujicii stătuți prea mult în Siberia. Cine știe ce refulări, visuri freudiene cu ucrainence neviolate încă, l-or bântui pe Viktor, poate din pruncie.

Am citit un articol cu înțelepciuni rusești, reiau din acesta și vă fac un scurt și edificator rezumat cu anul și autorul cugetărilor.

Nikolai Trubețkoy, intelectual rus din emigrația albă, a publicat în 1920 (acum peste 100 de ani) „Europa și Umanitatea” în care lansează ideea ”eliberării de ideea fixă europeană” și profețește ”crearea unui mare stat euro-asiatic care să se întindă pe două continente, întemeiat pe moștenirea lui Genghis Han”. În context, popoarele nord-slave (ucraineni, belaruși) nu sunt decât ”individualizări ale culturii rusești”, fețe ale aceleiași identități etnice unice, velicoruse. Așa a fost publicată doctrina euro-asiatică.

Trubețkoy este reluat de filosoful Alexandr Dughin, fost angajat al KGB (eu nu cred în existența foștilor din KGB), în lucrarea „Bazele Geopoliticii: viitorul geopolitic al Rusiei”, 1997. Adversarul ”lumii ruse” este extins la întreaga Lume Euroatlantică, în frunte cu Statele Unite. Existența popoarelor slave diferite de cel rus este doar ”o minciună”. „Suveranitatea ucraineană reprezintă un pericol uriaș pentru întreaga Eurasie. Controlul militar și politic total al întregii coaste de Nord a Mării Negre este un imperativ absolut al geopoliticii ruse. Ucraina trebuie să devină o provincie administrativă a Statului centralizat rus.

Ideile șovin-velicoruse ale lui Dughin sunt expuse în zeci de cărți și popularizate în mass media din Rusia. Nu sunt originale și n-a fost inițiativa lui Dughin, pur și simplu sunt o bună propagandă pentru imperialismul rus, iar Dughin e scula potrivită. Ele sunt reluate de vârful puterii din Rusia, de exemplu de Vladislav Surkov, fost director adjunct al Administrației Prezidențiale, fost viceprim-ministru al Rusiei și până în 2020 consilier personal al președintelui Putin. Mai sunt publicista Viktoria Nikiforova și politologul Timofei Sergeytsev, ambii difuzând îndemnuri la ura interetnică prin Agenția oficială de știri RIA NOVOSTI (interzisă în UE tocmai pentru instigările pe care le difuzează), dar și mulți alții.

Lumea rusă” și ”Rusia Mare” sunt axul doctrinei eurasiatice. Lumea rusă cuprinde toate teritoriile unde trăiesc vorbitori ai limbilor slave; expresia e folosită ca sinonim eufemistic pentru Imperiul Rus. Surkov afirmă „Lumea rusă este mai mare decât Rusia însăși. Pentru că suntem de fapt un popor dispersat, populația noastră se întinde mult dincolo de granițele noastre. Ce este Lumea rusă pentru mine? Este pretutindeni, acolo unde oamenii vorbesc limba rusă și gândesc ca rușii, respectă cultura rusă“. Este o viziune aproape islamistă, sunt vizate spre supunere și anexare toate statele „unde oamenii vorbesc limba rusă și gândesc ca rușii, respectă cultura rusă“ – iată cât de periculos a devenit să citești Tolstoi, fie și tradus. S-a ajuns la toate statele unde se vorbesc limbi slave, sau pe care extremiștii ruși le consideră a fi slave (”limba moldovenească” spre exemplu). Există un singur popor slav, rușii, orice altă identitate etnică slavă fiind ”mincinoasă”.

Lumea rusă” e temelia etnică pe care șovinii velicoruși doresc un nou Imperiu, Rusia Mare, incluzând toate popoarele slave, ale căror state naționale (Ucraina, Belarus, Polonia, Cehia, Slovacia, Serbia etc.) sunt ”nimicuri”. Dughin, într-un discurs cu public, 2012 – „Am vărsat mări de sânge, ale noastre și ale altora, pentru a făuri Rusia Mare. Iar Rusia ori va fi din nou grozavă, ori nu va mai fi deloc! Rusia este axul lumii, celelalte State nu sunt decât nimicuri!”

Poporul rus”, în viziunea euroasiatică, este singurul popor slav. Cum spunea recent piticul maximo, „Nu există ucraineni. toți sunt ruși”.  Fiindcă nu există alt ​popor slav decât cel rus. Cine crede altceva, este psihopat. Surkov – „Nu există Ucraina. Există ucrainitate. Adică o tulburare mintală specifică. Un entuziasm uimitor pentru etnografie, dus la extrem … Nu există o națiune ucraineană“. Această concepție ”demonstrează” că nu există altă limbă slavă în afară de rusă. Cine se consideră polonez, belarus, sârb, croat sau bulgar e ”afectat de o tulburare mintală specifică”: toți sunt ruși. Inclusiv românii din Republica Moldova, ”basarabenii” – fiindcă procentul de 27 % cuvinte slave din limba lor, din limba noastră, este suficient ca să fim cu toții declarați psihopați, cei care se cred români. Personal, nu cred acel procent dar, dacă zic rușii …

Conform lui Surkov și altora, Rusia Mare va cuprinde toate acele teritorii , ale căror locuitori, slavi, „gândesc ca rușii, respectă cultura rusă“. Nu este vorba să cunoască cultura rusă, ci să o ”respecte”. Deci, ”cultura rusă” este purtătoare de valori cărora trebuie să li te supui.  Dacă un popor – cel ucrainean sau polonez, spre exemplu – nu acceptă ideea că ”sunt ruși”, înseamnă că ”nu respectă cultura rusă”. Iar cine nu respectă Rusia și cultura sa, cine se crede ucrainean, polonez, sârb sau bulgar, este bineînțeles dușman, ”nazist” și trebuie ”denazificat”.

Sergeytsev precizează la 03.04.2022: „Denazificarea ulterioară a acestei mase de populație constă în reeducare, care se realizează prin reprimarea (suprimarea) ideologică a atitudinilor naziste și o cenzură strictă: nu numai în sfera politică, ci neapărat și în sfera culturii și educației.” După mine, este deznaționalizare – „denazificarea va fi inevitabil și o de-ucrainizare”. Nikiforova (articolul Cum să vindeci ucrainenii de sindromul Stockholm, RIA NOVOSTI , 02.04.2022) – „După eliberarea Ucrainei, desigur, vor fi necesare o întreagă gamă de măsuri pentru a aduce la fire acest popor bolnav mintal … Le aducem adevărul. Adevărul este că suntem un singur popor, poporul rus.Sergheytsev completează ”Numele Ucraina nu poate fi păstrat ca titlu al vreunei entități de stat”. Aceeași soartă așteaptă și celelalte state europene vizate.

Alt aspect este Terorismul UE. Sergeytsev comenta că însăși conștiința națională a ucrainenilor, bielorușilor, polonezilor și ”basarabenilor” nu este decât o „inflație artificială a componentei etniceo construcție artificială anti-rusă o deghizare pentru proiectul european nazist”. UE și SUA au nazificat Ucraina, iar acum „deghizează  nazismul ca o dorință de independență și o cale europeană (occidentală, pro-americană) de dezvoltare (în realitate – spre degradare)”. Eu presupun e vorba de homosexualizare cand spune degradare, fiindcă în  Rusia, oricât de mare ar fi, nu se nasc homosexuali, după cum înțelept grăit-a și piticul maximo. „Occidentul colectiv este proiectantul, sursa și sponsorul nazismului ucrainean”.

Nikiforova adaugă – în urma acestei ”agresiuni a Occidentului colectiv”, rușii care alcătuiesc ”de fapt” întreaga populație a Ucrainei „au devenit bolnavi psihic” și au ajuns să se considere ucraineni, fiindcă „au fost luați ostatici și au fost spălați pe creier de junta de la Kiev, care le-a spus că Soarele răsare dinspre Occident”. Astfel, rușii din teritoriul ”nazificat” de europeni „au dezvoltat un mecanism de apărare care se numește sindromul Stockholm”: s-au auto-convins că ”teroriștii” europeni au dreptate și au ajuns să se considere ”ucraineni”. Etnie care ”nu există”, fiind doar nazism. „Populația Ucrainei va trebui să înțeleagă acest lucru, pe măsură ce se eliberează de intoxicarea, tentația și dependența așa-zisei alegeri europene“.

Am ajuns la Imperiul Mondial Rus. Întrucât Uniunea Europeană și Statele Unite și-au permis să „ia ostateci și să spele pe creier” pe unii dintre ruși, convingându-i că sunt ucraineni și transformându-i în ”criminali naziști”, Sergeytsev stabileste „Rusia a intrat în lupta cu Occidentul pentru viitorul lumii”. Lichidarea Ucrainei și a națiunii ucrainene este o primă bătălie a acestui ”măreț” război contra Occidentului, pentru impunerea unei Noi Ordini Mondiale, șovin-velicorusă.

Sau, Dughin in 2012 – „Imperiul global american se străduiește să aducă toate țările lumii laolaltă, sub controlul său … Suntem ultimul obstacol care-i împiedică să constituie un imperiu global al răului.” Doar așa, „Inamicul Etern, Rusia ar putea reînvia, ar putea deveni un Imperiu Eurasiatic Mondial”. Sper că ați reținut imperiu global al răului – și eu cred în aceste cuvinte doar că, geografic, îl plasez în vecinătatea noastră.

Paranoia este preluată la cel mai înalt nivel. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul președinte și prim-ministru Dmitry Medvedev – „Un segment pătimaș al societății ucrainene a aderat la concepțiile celui de-al Treilea Reich. Ucraina e un stat nazist, ca și al Treilea Reich, și trebuie denazificată. Rezultatul va fi prăbușirea Statului ucrainean, prim pas al realizării Eurasiei, de la Lisabona la Vladivostok.” Mă rog, eu am mai citit versiunea cu Dublin în loc de Lisabona. În fond, este putin important care are meridianul mai la vest, mai importantă este menționarea unui asemenea oraș în documente oficiale rusești. Și mai importantă ar fi precizarea emisferei pe care se va realiza de la … la … Eu cred că e vorba de amândouă emisferele. Sergeytsev continuă – această ”reeducare” va fi una de mână forte: „Vor fi pornite anchetări în masă pentru a stabili responsabilitatea personală pentru crimele de război, crimele împotriva umanității, răspândirea ideologiei naziste și sprijinul pentru regimul nazist. Se va face o lustrație, prin publicarea numelor de complici ai regimului nazist, trimiterea acestora la muncă forțată pentru refacerea infrastructurii distruse ca pedeapsă pentru activitățile naziste, pentru aceia dintre ei care nu vor fi supuși pedepsei cu moartea sau închisorii.” ”Pe lângă elite, o parte semnificativă a maselor, naziști pasivi, complici ai nazismului, sunt și ei vinovați. Ei au susținut și îngăduit puterea nazistă. Vor fi reeducați. Dar elita trebuie lichidată, reeducarea ei este imposibilă.”

România a trecut printr-o asemenea reeducare recent, există martori în viață, există torționari în viață. Unii dintre ultimii își exercită încă talentele de conducători.. La înființarea RSS Moldovenească în Transnistria, documentul Tătucului menționa: cu capitala în orașul vremelnic ocupat, Chișinău.. La fel cum se menționează acum Dublin sau Lisabona. Foarte probabil, am putea deveni RSS Federativă Romînă”sau Republică Populară Federativă Romînă.

Unii se gândesc de ce n-am fi neutri? De ce nu-și păstrează neutralitatea Finlanda și Suedia, de ce-și doresc aderarea urgentă la NATO? Dar Moldova?

La 06.09.1939 România s-a declarat neutră. Dar, nu a împiedicat Uniunea Sovietică să ne răpească Basarabia, încurajând (alături de Hitler) Ungaria revizionistă să ne răpească Ardealul de Nord. Polonia avea un Acord de neagresiune în vigoare cu URSS când a fost atacată de armatele sovietice (17 septembrie 1939).

Ucraina era beneficiara garanțiilor rusești privind respectarea integrității teritoriale și suveranității sale, prin memorandumul de la Budapesta (5 decembrie 1994), dar Kremlinul a decis să ocupe Crimeea și celelalte regiuni. Angajamentele juridice internaționale ale Rusiei nu valorează nimic.

Sigur, orice imperiu care se respectă trebuie să aibă trădătorii lui. În cazul nostru, sunt Trădătorii euro-naziști. Așadar, represiunea velicorusă se va concentra în mod special asupra acelor categorii profesionale, acelor instituții care au permis pătrunderea în Europa de Est și Centrală a intereselor ”euro-naziste”. Asta se va face în cadrul oferit de noi state, ”republici populare” formate prin dezmembrarea statelor europene și integrate Federației Ruse, pe modelul deja cunoscut. În aceste teritorii, membre ale Federației Ruse Mari sau ”protectorate” ale acesteia, represiunea va fi, de la Lisabona la Vladivostok, organizată temeinic, cu sprijinul baionetelor rusești. Sergeytsev spune „cadrele și organizațiile care sunt instrumentul denazificării în republicile proaspăt denazificate nu pot decât să se bazeze pe sprijinul militar și organizațional direct al Rusiei.” Sau, Medvedev – pe toți europeni îi așteaptă „ispășirea vinovăției în fața Rusiei pentru că au tratat-o ​​ca pe un inamic”, adică „trimiterea la muncă forțată pentru refacerea infrastructurii distruse ca pedeapsă pentru activitățile naziste, pentru aceia dintre ei care nu vor fi supuși pedepsei cu moartea sau închisorii.”

Concluzionând, moștenirea lui Ginghis Han, acesta e viitorul Europei în viziunea lui Medvedev și a piticului maximo.

Foto: telekomsport.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s