Conservele

Tot citim știri privind spionaj militar rusesc asupra NATO, ba în Germania, ba în Italia, ba scandaluri susținute de Rusia prin diverse țări – Franța, Italia, Spania, Germania, chiar și Bulgaria. Activitatea rusească din Serbia nu miră pe nimeni, nici bunele relații cu Ungaria. Austria a fost constant o placă turnantă în ultimii aproape 70 de ani. Cu totul firesc aflăm despre infiltrările FSB din Ucraina, cred că au făcut și fac multe jocuri pe acolo și, probabil, în tot spațiul ex-sovietic.

Dar la noi, țara care a avut în toate pozițiile importante persoane numite de Ilici – prim-ministru, armată, interne, externe, servicii? La noi, care o fi situația prezentă? Câți dintre filo-rușii declarați sunt sunt în solda dușmanului, câți își doresc asta doar? Unii, chiar dacă fac acum ciocul mic, au scris tirade pentru sputnik ani de zile.

Bun, să zicem că, pe criteriul dosarului de Lepră, facem o listă din vârful politicii românești – guvern, parlament, șefi de județe, chiar locali, susceptibili a tânji după frații de la răsărit. Dar, câți or fi aceia care n-au ieșit încă la iveală, conservele?

Se tot vorbește despre suveranismcurentul suveranist, O grămadă de Lepre se revendică a fi creatorul curentului. Dar ce numesc ei suveranism? Păi, corporațiilemultinaționalele sunt anti-românești. UE este anti-românească, ne vrea colonie. NATO este anti-românească, ne vrea colonie. Părerea mea este că adevăratul creator al acestui suveranism este sputnik. În ultimii ani, astfel de articole au umplut paginile sputnik. Ca să nu ziceți că trag singur concluziile, vă las să o faceți dumneavoastră – care ar fi alternativa la UE, NATO? Putem fi noi o insulă independentă complet? Nici măcar pe vremea ailaltă nu s-a întâmplat asta.  Atunci era un gen de globalism local, sărac din toate punctele de vedere – Lagărul socialist. Aici avea loc comerțul, astfel pleca fizic, tot ce era de valoare către Marele Frate. Nici acum Rusia nu se poate descurca singură, nici propriile arme nu și le poate fabrica.

Există real suveranism pe Pământ? Germania este suverană cu trupe americane pe teritoriu? Dar SUA sunt suverane dacă importă chip-uri din Taiwan? Cum ar putea exista fără chip-uri? Dar UE în raport cu benzinăria Rusia? Este UE, cu adevărat, suverană? Este Ungaria, care și-a delegat în est politica externă, suverană?

Sunt sigur că, în ultimii 33 de ani, ați tot remarcat personaje politice răsărite parcă de nicări. La o analiză mai atentă, ați putut constata că, de fapt, după ’90, au ocupat permanent funcții bine plătite de statul român sau de organizații internaționale. Cum au ajuns acolo? Cine i-a propulsat? Sunt oameni care înainte de ’90, parcă n-au existat. Fie doresc să-și ascundă trecutul noroios, fie chiar nu sunt date. Un caz aparte este vestita senator, avocat de renume care a refuzat să-și facă public cv-ul – oare ce-o avea de ascuns? Este legal, în condițiile în care este plătită din bani publici?

Oare, vecinul dumneavoastră de apartament, vecinul de pe stradă, acela liniștit, familist, copii, sunteți sigur că nu este o conservă? L-ați provocat și a făcut declarații patriotice?

Foto: abcmarket.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s