Cotidiene

Ba COVID-ul, ba criza politică, ba carburanții, dar până la astea, ne mănâncă îngerii. Zilele trecute, golăneam prin oraș să cumpăr ceva.  B-dul Basarabia, bandă de parcare, două benzi de circulație pe fiecare sens, linie dublă de tramvai. Când am terminat, cu răbdare să prind un gol în trafic, întorc. Nu există acolo vreun semn restrictiv sau marcaj continuu. De fapt, cred că la tramvai chiar lipsește de tot marcajul.

În sfârșit, se face o pauză, întorc repede, pe sensul celălalt mașinile tocmai ieșeau din intersecție, adică erau departe. Totuși, n-am intrat direct în banda centrală, am rulat nițel pe linia tramvaiului, abia apoi m-am înscris pe banda auto și i-am dat bice. Claxon, claxon. Mă uit, unul pe cealaltă bandă, cea de lângă trotuar. Accelera de zor. Eu am păstrat ritmul, până am ajuns la coada de la semafor.

Îl simt că vine din spate, trece pe banda mea, apoi pe tramvai și trage lângă mine. OK. Deși nu-mi stă în caracter, fac o greșeală, las geamul jos. Abia apoi mă uit la ceilalți. Și, ce să vezi? Un tânăr conlocuitor de vreo 20-22 de ani, puțin supraponderal, cu consoarta mult mai supraponderală. Am reparat imediat eroarea cu geamul. I-am arătat cum făcea mărunțel din buze Ilie pe vremuri la marile meciuri și am plecat. Consoarta mi-a aruncat cu un pumn de semințe în mașină. Le-am auzit lovindu-se de de geam și tablă.

Știu că ei nu prea plătesc impozite, dar ăsta n-avea respect de sine fiindcă ăia care au nu merg niciodată cu un Ford și ăla la mâna a treia. Ei au cu totul alt standard.

Bun. E o întâmplare banală, de oricare zi. Care-i morala? Să nu faceți erori în trafic, din acelea cu geamul.

Dar, relaxați-vă, nu trebuie uitat COVID-ul:

Maria îi zice lui Ion: Porcule, iar te-am prins cu aia de acu trei săptămâni. Acu trei săptămâni? zice Ion. Aaa, a fost la rapel.

Întorcându-ne la lucrurile serioase, Daniel Fenechiu, un tip foarte reținut, care are subiect și predicat, probabil un bun avocat (drumurile nu ni s-au încrucișat), i-a zis lui Simion:

Jegule, ești un jeg ordinar.

Cine a văzut secvența, dacă s-a uitat atent la figura lui Simion, a citit totul despre acesta, momentul adevărului. Totuși, mie mi s-ar fi părut mai potrivit termenul gunoi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s