COVID-ul și prostia

Știu că tocmai căzu Cioloș, dar n-a fost vreo surpriză. Mi-a plăcut partea cu România are nevoie de guvern, ne sacrificam pentru țară din discursul lui. A uitat că în 2019 nu s-au băgat, în 2020 n-au avut de ales, dar au scăpat repede. Mai important mi se pare COVID-ul. Și KWI făcu o ședință să-i impulsioneze pe populiști (am făcut un mare efort pentru a evita trivialul) să ia măsuri serioase.

Toată lumea știe dintotdeauna că avem un sistem medical prost, foarte prost. Cu fudulia românească, în lungul timpurilor, ne-am tot lăudat cu ce doctori minunați avem, ce deștepți, ce talente. Dacă suportați adevărul, caracterizarea este simplă – niște șpăgari. Nu din timpurile de azi, v-am dat un exemplu vechi alături de altele noi.

Deși au sisteme mult superioare nouă, nici alte state nu sunt scutite de incompetenți. V-am povestit singura mea experiență care m-a cam lămurit – s-a petrecut undeva prin sudul Argentinei, dar sistemul ar fi trebuit să fie acela din Statele Unite.

Să revenim. Vor fi restricții – nu sunt adeptul restricțiilor, dar sunt necesare, mor prea mulți. Ar trebui să moară mai putini? Câți? Câți morți ar fi o cifră rezonabilă?

Mă uitam la ambasadorul Danemarcei care se întorcea acasă, declarând că acolo se va comporta absolut normal, fără vreo restricție, fără temeri speciale, fiindcă au învins epidemia, sunt aproape toți vaccinați, au înlăturat toate restricțiile de la începutul lui septembrie, inclusiv certificatul verde, atât de blamat pe la noi.

Aproape imediat am văzut un interviu cu un favorit al Domnului, fiindcă doar aceștia scapă din loteria ATI. Era un nevaccinat și a declarat că nu se va vaccina – nu știe suficient despre vaccin. Uitându-te la el, era evident că omul nu prea știa nimic despre foarte multe, mai ales despre medicamente. L-aș fi întrebat ce știe el despre aspirină. Dar reporterul n-a avut curiozitatea.

Cred că asta este diferența dintre noi și Danemarca. Am mai auzit, tot zilele trecute o cunoștință dând vina pe zvonuri – păi, nu vezi ce se spune. Zvonuri și adepți ai zvonurilor sunt și pe dincolo. Și, deși au sputnikul mai departe, trăim în era comunicațiilor cu toții. Și pe dincolo sunt setoși de libertate, ba chiar au avut manifestații adevărate, nu circ. V-am mai scris că am păstrat legătura cu unul din Alaska, ba chiar am făcut ceva planuri. Și el mi-a povestit despre rezistența la vaccinare.

Numai că, iată vestul Europei este într-un echilibru bun, nu ca Danemarca, dar nu foarte departe. La noi s-a oferit vaccin moca, testare moca (deocamdată), ba chiar a fost o aprovizionare foarte bună. Însă, oamenii au pus botul la zvonuri, oricât de idiot ar fi sunat acestea.

Supărat că a rămas fără steluță, Bombo, uitând de Ciuma Roșie căreia îi aparține prin ADN, decretează Ciuma lui Iohannis. Sigur, cum nu a fost a lu’ Caragea, nu-i nici a lu’ KWI, dar dacă vrea Bombo, … Uită demersurile făcute pentru apropierea de Rusia.

Bun. Înțeleg, la noi sunt mulți care au pus botu’. Începusem bine, acum veni OMS să ne întrebe ce-i cu noi. Însă, pentru unii, este una din laturile conspirației. E bine că, spre deosebire de ceilalți proști, noi am descoperit-o. Doar că, din cauza acestei descoperiri, se moare pe capete. Mai e doar un pic și va dispărea un oraș mediu.

Unii îi zic acum pandemia nevaccinaților. Sper să nu abuzez termenul Ciumă, cea Roșie a depășit bine 75 de ani. Dar i-aș spune Ciuma Proștilor. Am scris de multe ori despre ei, a fost și discuția aia dacă să fie lăsați să voteze, acum e problema dacă să fie lăsați nevaccinați. Din nou fac propunerea privind colonia de muncă siberiană.

Mai nou, conspirația spune că de ce vaccin și nu medicament. Pentru că vaccinul există, și-a dovedit eficiența,  este aprobat. Medicament încă nu există, vreo două sunt în studiu și, știți deja, nu vrem să se facă experimente pe noi. E discursul care va urma, iar ăla de la ATI o să spună că nu știe destule despre medicament. Adică nu vrem vaccin, vrem medicament. Ca pe vremuri – nu vrem Kent, nu vrem valută, doar pe Petrică.

Sigur, anti-vacciniștii sunt plini de răspundere. M-me Șoșo, a spus întâi că nu-l știe pe partenerul ajuns la ATI, apoi că cine l-a împiedicat să se vaccineze, oricum nu ea.

Și iar am ajuns la alt sistem, acela de justiție. Oare câți din morții ăștia mulți sunt datorați teoriilor larg răspândite de trompetele Kremlinului? Poate, se autosesizează careva.

 Foto: stiridiaspora.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s