Cu stângu-n dreptu’

Deplâng inexistența unui pol consistent de dreapta, bazat clar pe proprietate și individ. Proprietatea este motorul societății – omul muncește fiindcă poate să beneficieze de rezultatul muncii lui, să acumuleze pentru el și familia lui. Asta încurajează inițiativa și investițiile. Pe lângă el, prosperă și alții implicați în activitatea lui. Dreapta noastră divizată și măcinată de orgolii și de infiltrații ultimilor 30 de ani, cade pradă populismului licitat de ceilalți.

Spun ceilalți și nu stânga fiindcă la noi nu există o stângă. Nimic nu-i recomandă ca stânga. Sunt cei mai bogați politicieni, cei mai inculți, cei mai corupți. Vreo ideologie? Doar greutatea propriului buzunar. De altfel, nici înaintașii lor nu erau mai breji – doar propagandă sovietică de la care nu s-ar feri nici actualii, desigur, totul sub masca celui mai fățarnic patriotism. Chiar o luaseră serios pe această cărare – cuvântările lui dracnea scrise de Pleșoianu cel promovat de Moscova, ale lui Veo, pozele lui Ponta, vizitele la Moscova, uneori secrete, ale unor șefi. Prin contrast, alegătorii lor sunt cei mai amărâți, cei mai îndoctrinați de frazeologia tip A3.

Din dorința stângii de a capta un nou electorat ne-am trezit cu cheltuieli salariale bugetare de 2,5 ori mai mari decât în urmă cu patru ani și o masă de trântori impostori. Din aceeași iresponsabilitate este posibil să ajungem din nou la inflația anilor ’90. Bineînțeles că nu mai este loc de investiții, bugetul fiind oricum dezechilibrat.

Urmează noi licitații populiste, psd devine marele apărător al drepturilor omului și eliberatorul economiei. Tot restul este doar un fals, un complot. Personal, sunt mișcat de grija pe care o manifestă pentru prima oară față de mine.

Ce e de făcut? Alegeri cât mai repede. Noi decidem.

Foto: lascaupetru.com

Un comentariu la „Cu stângu-n dreptu’

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s