Cum am descoperit America

De obicei îmi cântăresc bine expresiile, îmi aleg cu grijă cuvintele astfel încât să fie cât mai acide la adresa a ceea ce critic. De ce critic? Fiindcă prezența mea pe Lista Neagră m-a făcut un individ foarte critic. De ce doar critică? Fiindcă ceea ce e bine ar trebui să fie normal , adică să nu merite a fi menționat. Cum, cel puțin în societatea românească, binele se intamplă rar și porcăriile des, …

Dar să revenim la cuvintele acide. Mi-a plăcut și îmi place termenul CIUMA ROȘIE. Într-adevăr, tagma respectivă și fenomenul social la care se referă sunt ca o ciumă. În Conspirația am folosit ZDREANȚA ROȘIE fiindcă mi s-a părut mai acid, mai peiorativ și pentru că nu-l mai întâlnisem.

Cumva dezamăgit, am constatat că a fost utilizat mult înaintea mea, într-o profeție atribuită părintelui Arsenie Boca: „Zdreanța roșie, secera și ciocanul, steaua cu cinci colțuri va dispărea, …„.

Mi s-a întâmplat și în chestiuni mult mai serioase. În vremurile ălelalte, înainte de era unchiului Google, am avut o idee aparent nouă. Nu numai că am aplicat-o, dar am scris un articol pe care l-am trimis dincolo, unde selecția publicărilor era extrem de serioasă. La scurt timp după ce îl expediasem, am găsit o altă variantă a ideii mele publicată într-un manual serios. Dacă l-aș fi citit înainte, aș fi stat pe gânduri privind publicarea mea, dar așa, zarurile fuseseră aruncate. Am calculat la sânge și versiunea alternativă, era ușor inferioară. Rezultatul a fost pozitiv și bănos: articolul mi-a fost publicat și premiat.

Și așa am descoperit America.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Un comentariu la „Cum am descoperit America

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s