Cum se schimbă punga

USR+ s-a dovedit a fi Gică-contra. Nu a dorit guvernarea în 2019, a blocat ultima guvernare. Dacă PNL s-ar fi gândit nițel, l-ar fi acceptat pe Cioloș prim-ministru din mai multe motive. PNL era rugat să participe la guvernare, adică a avut ocazia de a pune condiții, ar fi putut negocia serios. Oalele sparte ale guvernării s-ar fi spart în capul lui Cioloș și al USR+. USR făcuse deja o greșeală politică aliindu-se cu AUR. Dar orgoliul lui Cîțu a prevalat deși, de atunci era evident că nu mai poate fi prim-ministru. Omul nu știe să piardă.

Acum PNL a preluat (nu știu să existe un mandat) cârma negocierilor. Care sunt variantele?

1. Refacerea alianței inițiale. Piedica este legată de orgoliile PNL și USR+ lezate reciproc în cursul scurtului război. Nu este grozav, dar poate reiau niște promisiuni electorale și le duc la bun sfârșit, de această dată. USR+ nu are un electorat foarte stabil, doar a captat o parte a dreptei, oricum va fi penalizat pentru alianța contra firii cu AUR.

2. Alianță cu peeseedee. Pentru PNL va fi ca o auto-scopire, un anus contra naturii. Ce soluție imorală? Termenul nu se mai potrivește. Șansele ca la sfârșit să dispară electoral sunt mari, psd îi va da tot timpul la gioale, orice proiect tip reducerea administrației, primenirea (fără neveste, nurori, amante, copii, nepoți, fini, nași, …), rectificarea modificărilor legislative favorabile infractorilor, investiții reale, vor fi blocate sau se va acționa chiar invers. PSD a ocupat deja posturi importante, va ocupa tot. Se vorbește despre o majoritate constituțională cu UDMR. Asta este o cutie a Pandorei. Presupun că știți care sunt modificările constituției care stau în gâtul UDMR. Și peeseedee vrea niște modificări, în sensul unei republici mai parlamentare. Ia gândiți-vă ce ar fi însemnat asta pe timpul Vasilicăi. Fără a fi avut un drept legal, pesediștii au comis atunci niște gesturi care se pot repara în foarte mulți ani. Relațiile internaționale nu pot fi la îndemâna oricărui borfaș. Oricum, nu s-au curățat nici MI, nici MAE de ciurucurile pesediste.

3. Anticipate. După circurile PNL și USR+ legate de propriile alegeri și dărâmarea guvernului, ar fi un dezastru electoral. Electoratul dreptei nu este disciplinat, este mofturos, va absenta. peeseedee are cei 3-4 milioane disciplinați, poate niște nemulțumiți în plus. AUR va exploata electoral pandemia și vaccinul fiindcă pentru ei nimic nu este abject. USR va suporta consecințele recentei colaborări cu AUR. UDMR, se știe 6%.

Dar, pe noi, ne întreabă cineva? Dar dacă ne întreabă, mai răspundem?

Foto: facebook.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s