Dacă …

Dacă ești polițist, trebuie să eviți relațiile cu borfași. Dacă le aveai dinainte de a fi polițist, trebuia să te faci altceva, eventual hoț, fiindcă tot asta ajungi în uniforma de polițist. Ăsta era rostul filtrului care ar fi trebuit să te împiedice să intri în sistem.

Dacă îți plac afacerile și, mai ales, dacă îți place să joci rol de Dumnezeu, nu trebuie să devii bugetar, nu ești potrivit. Ca bugetar, ar trebui sa fii sluga celor care te plătesc, iar asta nu-ți place. În plus, e foarte posibil să ajungi hoț.

Dacă ești judecător dar, îți place să bei cu mafioții, ar fi trebuit să-ți alegi altă meserie. Dacă îți plăcea și înainte de a fi judecător să bei cu mafioții, ar fi trebuit să existe o triere care să te împiedice. Dacă nu te-a împiedicat, vei face tu, tot ce poți, pentru a împiedica sistemul sa devină normal, fiindcă tu nu ești.

Dacă te-ai înzestrat șmecherește cu titluri pentru care alții trebuie să muncească mulți ani, ești doar un hoț. Tot hoți sunt și cei care ți le-au conferit fiindcă sunt oameni asemenea ție.

Dacă un partid politic încasează șpăgi, înseamnă că nu este decât un grup infracțional organizat. Este extrem de improbabil să fie doar un fenomen izolat, arădean, Mult mai probabil este să fie generalizat în toată țara.

Dacă ești politician dar, vocabularul tău se limitează la expresii de gașcă, de mahala, înseamnă că nu ești decât un derbedeu. Termenul golan a fost înnobilat acum aproape 30 de ani. Tu, derbedeul, ar trebui să cunoști un judecător care nu agreează mafioții.

Dacă ai Steaua României și te potcovești cu metafora mătușii Tamara, nu o meriți (Steaua, nu mătușa). Însă, dacă ai virusul mătușii Tamara, n-ar trebui să pohtești și la Steaua României. Nu vei fi zdruncinat astfel, în grandomania ta, la pierderea ei.

Hoții sunt hoți fiindcă pot să fure dar, cine ar trebui să-i împiedice? Politicul? Justiția? Poate. Dar, în primul rând, NOI.

2 comentarii la „Dacă …

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Obsesii | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s