Davai ceas,

davai palton. Oare doar cu atât am plătit libertatea adusă de Stalin și de poporul rus? Care era civilizația împrăștiată de URSS / Rusia prin sfera lor de influență, fiindcă ceilalți se fereau ca dracul de tămâie din calea acestei civilizații. Cultura injectată în sferă se limita la totul a fost inventat de poporul rus, ceilalți nu există. și obligativitatea învățării limbii ruse din clasele primare. Bine că nu inventară o limbă sovietică.

Mă voi limita la lucruri și fapte cunoscute de mine direct sau citite. România s-a aflat sub ocupație militară rusească între 1944 și 1958. În fapt, a durat mai mult. Spolierea României de către ruși a început în ’44. Operația s-a făcut temeinic și metodic pentru a nu le scăpa nimic. Între altele, au fost înființate SOVROM-urile care acopereau toate ramurile economiei – de la uraniu la asigurări, de la transporturi la industria filmului. Teoretic au pretins despăgubirile de război deși ne luaseră teritorii, fără să țină cont de efortul nostru pe frontul împotriva Germaniei. Practic am plătit de vreo sută de ori mai mult în dolarii actuali. Rușii au preluat activele germane din România, adică ne-au forțat să achităm și o parte a datoriei Germaniei. Aceste plăți s-au întins până în anii ’70. În timp ce în vestul Europei parțial distrusă de război, planul Marshall ajuta la reconstrucție și dezvoltare, România avea parte de inflație, lipsuri de tot felul, foamete.

Prezența armatei roșii a însemnat crime, jafuri, violuri, ca peste tot pe unde a fost. În acest sens există mii de plângeri consemnate. A făcut carieră o fotografie a ostașului sovietic înfigând steagul victoriei cu ceasuri la ambele mâini.  Mult mai rău ca la noi a fost în Basarabia unde epurarea etnică prin deportări, execuții, teroare a început imediat după 1812. Acest tratament s-a repetat în 1940 și 1944. Urmașii rușilor aduși atunci, scursuri ale imperiului, sunt actuala populație rusească a ținutului. După 1944, în afara masacrelor asupra basarabenilor și bucovinenilor consemnate de istorie (Fântâna Albă ș.a.), pactul Ribbentrop-Molotov a generat oficial 1.505.000 pierderi românești cu scopul rusificării, reușită în parte. Se adaugă 230.000 ofițeri ai armatei și administrației române. Sigur, ostașii sovietici s-au pretat la masacre și în alte părți, cel mai cunoscut fiind cel de la Katyn (aproape 22.000 de polonezi) – vreau să spun că au un îndelungat exercițiu. Mai menționez și încercarea nereușită a sovieticilor din 1924 de stârnire a unei revolte în Basarabia utilizând ceea ce numim astăzi omuleții verzi, soldați infiltrați peste graniță.

Vă întrebați probabil cum au reușit să supună, totuși, România cu sub două mii de comuniști și alte câteva de lichele venite pe tancurile rusești. Răspunsul este simplu, au creat Ciuma Roșie – Leprele culese de prin noroaie, atent selecționate. Aș tinde să consider acesta cel mai rău lucru pe care l-au făcut României. Este capul de pod, coloana a cincea pe care o vedeți și astăzi. În rest, ocupația și influența rusească au generat României doar teroare, sărăcie, mizerie. Eram în coada clasamentului chiar și între țările Lagărului socialist.

Ce face acum în Ucraina armata rusă denazificatoare, teroarea și atrocitățile, sunt ceea ce au făcut Stalin și poporul rus peste tot pe unde a ajuns. Disprețul și cinismul sfruntat cu care tratează aproape toată comunitatea internațională i-au caracterizat totdeauna.

Citind cele de mai sus, oare cum pot unii să creadă propaganda Kremlinului, să asculte vocile Leprelor rusești din România, să nege imaginile pe care le văd.

Închei moralizator: Dughin, astrologul șef al nebunului, vede Rusia întinsă de la Dublin, la Vladivostok, iar România nu este în planul imediat de denazificare de pe situl Dumei, doar Polonia, Kazahstan, Republica Moldova, Lituania, Letonia și Estonia – suntem discriminați.

Foto: adevarul.ro, khpg.org.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s