Dedulciții

Obișnuiții cu ceva plăcut, cei care au descoperit un lucru bun, cei care au prins gust pentru ceva, cei învățați / dedați cu binele, cei deprinși cu un viciu, cei obișnuiți cu o singură prostituată ca parteneră de sex sau prostituata obișnuită cu un singur client – cam astea-s definițiile expresiei.

Privim un ping-pong – două tururi la locale, anticipate. Sincer, eu le vreau pe amândouă. Numai că dedulciți, nu, pe niciuna. După declarațiile unui lider pesedeu, la două tururi, ăștia „de dreapta” se aliază și ei pierd, ori asta e nedemocratic, adică e nedemocratic ca psd să piardă. Ba chiar a stabilit și un procent umilitor pentru primării psd rămase.

Cam la fel și cu parlamentarii psd în pericol de șomaj în caz de anticipate sau dedulciți la speciale pentru mandate întregi, în pericol să le piardă.

Cum s-o juca, vom vedea. Oricum voința manifestă a unei mari părți a electoratului, cea reacționară, nu pare a conta prea mult pentru aleșii dedulciți, un moft. Totuși, ei, alegătorii nu sunt nici prostituatele cu care s-au dedulcit, nici prostituate dedulcite.

Hoții… veniră iarăși, fiindcă se dedulciseră ca calul la tărâțe – P. Ispirescu.

Foto: intercogito.ro