Din nou despre rahat

Inevitabil, am ajuns din nou la rahatul societății românești sau la societatea românească de rahat. Ambele exprimări sunt valabile.

Recent, un director din BNR s-a exprimat cam așa:

Sunt oameni care își termină liceele pe la 40 de ani și fac câte o facultate din aceasta de care n-a auzit nimeni pe la 50 de ani. Aceștia sunt cei care conduc politica românească.

Uitați-vă prin cv-urile lor, veți constata că foarte mulți sunt de această teapă. Zilele astea, o instanță a anulat titlurile de doctor obținute fraudulos, cele mai multe prin plagiat, ale unei mulțimi de clienți ai fabricilor de diplome plătite din bani publici adică, ale poporului ascunse sub prețioasa denumire de academii. Dacă n-aveți răbdare să le citiți sau vă este scârbă, o să vă ofer eu câteva rezumate zilele viitoare. Acum am aflat că izmană a doctorit-o și pe fie-sa și pe ginere-su. Bună afacere. Să nu vă închipuiți că n-au mai rămas destui cu diplomele neanulate.

Toate bune. Doar că, toți ăștia cu anulatele, au încasat lună de lună, mulți ani, o stipendie de aproape 1.000 lei, toți fiind angajații statului fiindcă privații nu-și permit să angajeze pe asemenea studii. Apoi, doctoratele au fost temeiul ocupării unor posturi foarte bine plătite, tot din bani publici. De către popor cum le place lor să afirme. Mai este și problema comisiilor care le-au acordat diplomele false, unii membri fiind de aceeași teapă. Dacă socotiți, ajungeți la sume importante pe care toți le-au obținut prin furt. Emilia Șercan, cea care a declanșat scandalul mediatic, declară că sporurile ar trebui restituite. Vorbe-n vânt (iar am ajuns la vânturi). În inocența mea, nu pot înțelege de ce tribunalul care a constatat furtul nu a fost interesat de obiectul furat.

Rămânând tot pe tărâmul rahatului, de data asta poleit cu AUR, Simion a declarat „Nu votați cu USR, că sunt poponari ăia„. Unul dintre aceștia (poponarii) s-ar fi lăudat cu „o soție frumoasă, o familie frumoasă, doi copii” și a conchis „pe dânsul îl văd în poze numai cu bărbați – dânsul trebuie să explice”. Tot prin rahatul aurit, parchetul l-a pus sub control judiciar pe însuși M. Șoșo – mare bărbat, mare sculă, fiindcă ar fi atins un polițist. Pe una dintre lozinci scria mare Jos pandemia. Minunată idee, știu autoarea.

Dacă nu l-a atins cu adevărat pe polițist, îmi pare rău. Că l-au pus sub control, îmi pare bine. Tii, în ce dilemă mă aflu! Jos pandemia! Jos pandemia!

Foto: piuituri.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s