Din nou TREI milițieni

Ciudat, oamenii ăștia n-au nimic sfânt, dar ies totdeauna câte trei (Trei milițieni). Ei sunt doar o șleahtă. Cred că vor doar să disipe responsabilitatea. Am văzut și eu clipul, l-am auzit și eu pe boul ăla înjurând morții, am văzut debandada și degringolada, am văzut incompetența. N-am vrut subiectul, dar nu-mi dă de ales.

V-aș pune o întrebare – care minister este mai legat, mai unitar în păcatul lui? Eu cred că internele. Se acoperă între ei ca o adevărată mafie. Vă aduceți aminte de pedofilul cocoloșit foarte mulți ani? Va putea vreun ministru să spargă gașca asta în doar patru ani?

Am reascultat declarația de atunci a lui Raed Arafat precum că la Colectiv lucrurile s-au desfășurat ca la carte.  Am ascultat și declarația de azi a boului cu înjurătura precum că „nu sunt pregătiți pentru dezastre„. Am citit un editorial Clipul de la Colectiv, argument ca statul să fie ars de bani! în care autorul, Mirel Curea, spune că au făcut ce era omenește să facă.

Dar pe ăștia îi cheamă „Inspectoratul de Stat pentru Situații de Urgență”. Păi, dacă ei nu sunt pregătiți, cine să fie?

Și uite-așa, mi-am adus aminte că toți ăștia sunt niște SPECIALI – ies la pensie repede (pentru marile fapte de arme) cu pensii speciale (doar s-au sacrificat pentru țară). În cazul ăsta foarte concret, ei activează, de fapt, doar în situații de dezastru. Ce fac între dezastre? Ar trebui să se pregătească astfel încât nimic să nu-i surprindă. Realitatea? INCOMPETENȚĂ. Și atunci, cu ce-și pierd timpul pe banii noștri? Mișcă hârtiile făcându-se că muncesc? Vizitează cârciumile?

Gândiți-vă că ăștia grupați în mafia de la MI sunt cei care ar trebui să ne garanteze siguranța, tuturor, și nouă și pesedeilor. Dar singura dată când i-am văzut eficienți a fost pe 10 august acum un an când m-au gazat și fugărit. Atunci le-am văzut ADN-ul bolnav.

Am să închei pe un ton optimist. Poliția locală din satul meu este la școlarizare în … Turcia! Oricum, primăria are angajată o firmă „din alea” pentru pază, nu folosește PL. Oare, ce au de învățat de la Erdogan? După toate astea, cum să nu mă cuprindă pizma?

 

3 comentarii la „Din nou TREI milițieni

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Forțele | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Jjjmecheri | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s