Dumnezeul bețivilor

Bietul om. N-a căzut în țepușe să-l găsim ca pe vremea lui Țepeș. Nu s-a tăiat când a spart geamul. Și, deși era mangă, a mai urcat și câteva etaje fără să se împiedice, să-și rupă piciorul. Bine că ne ocroti Dumnezeu, am fi fost buni de plată.

Tare sunt curios, care o fi clasamentul pe Europa, măcar pe UE. Oare pe ce loc s-or situa traco-geto-dacii altoiți de romani în clasamentul bețivilor? Om fi mai tari ca polonezii? Om fi mai tari ca rușii (măcar aici)? Doar cu irlandezii ne-am clarificat. Probabil ăia din gherete erau mai beți. Păi, ce mă-sa, e Crăciunul, bugetarii nu sunt trezi lunea, darămite duminică noaptea. Iată că le-am tras-o, în sfârșit, am tras-o și noi unora – irlandezilor, să le mai intre mințile-n cap.

Mi-i aduc aminte pe aceeași nemernici pe 10 august. Cum s-au mai opus ei loviturii de stat, cum i-au mai gazat ei p-ăia care dădeau lovitura. Sau, au fost foarte ascultători față de mai-mari? Le-o fi fost frică de Carmencita? Poate de dracnea? Nu-i mai recunoști. Unde le sunt ouțele, unde le-o fi bărbăția de atunci? Mă gandesc la faza cu aurolacii.

Poate acu se îmbătaseră de necaz că le-au rămas câțiva șefi fără doctorate. Le-or fi dat ăia, luați bă și voi de necaz, oricum nu le-au luat nici gradul nici lovelele obținute prin furt, doar e un drept câștigat. Probabil că ăia, trupeții, n-au înțeles mesajul și, în loc de șampanie și-au luat vodcă. Asta e, ADN-ul, neam prost. Oare unde o fi fost în noaptea asta jegul ăla îmbrăcat în alb, ăla cu bagheta de dirijor? Cine știe prin ce șanț zăcea săracul. Sper că a avut grijă și de el Ăla de-l ocroti pe săritorul de garduri.

Morala? Sunt două feluri de a selecționa cadre – recompense și pedepse. Doar cu recompense, tocmai ați văzut rezultatul. În fond, a_fost_decât un concurs – care-i mai beat.

Foto: brailei.ro, digi24.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s