Fake electoral

Banii publici sunt risipiți în fel și chip. Una din metodele de cumpărare a bunăvoinței unor posturi radio și tv este publicitatea plătită din diverse bugete locale sau central.

Astfel am aflat de existența unui minunat spital superdotat, cel mai tare din sud-estul Europei, poate din toată UE, aflat în sectorul 1.

În subsidiar, mai aflăm că este vorba de un „proiect realizat de primăria” sectorului. Dacă vreo companie făcea o astfel de reclamă, ar fi fost aspru pedepsită pentru reclamă mincinoasă. Dar fiind vorba de primăria sectorului 1 și de cheltuirea fondurilor publice la care cotizez și eu, deși este un conținut înșelător în totalitate care sugerează o mare realizare europeană a actualului edil psd, desigur falsă, autoritățile statului, probabil încă pesediste, nu reacționează deloc.

Adevărul? Obiectul nu există. Proiectul? S-ar putea să existe, dar nu ceea ce este sugerat. Tot omul, când aude de un proiect se gândește măcar la schițele spitalului, la un proiect de execuție, la un proiect de dotări. Dar primăria nu poate, nu este autorizată și nu are specialiștii necesari. Atunci ce s-ar putea ascunde sub cuvintele înșelătoare? Probabil, un proiect de investiții, adică niște documente care estimează costurile lucrării. Mai îndrăznesc să fac o supoziție. Primăria, deși are niște angajați care ar trebui să fie capabili de asta, cred că a externalizat lucrarea. De ce? Pentru a cheltui țintit mai multe lovele, pentru că funcționarii publici, foarte mulți, foarte bine plătiți, nu au obiceiul de a-și asuma vreo răspundere.

Mergem la alt spot menit a o ridica în slăvi pe M-me Gabi care nu a făcut nimic (pentru urbe). Primăria se laudă că vopsește/reabilitează fațade.

Ce mai, au un sit, fac totul că la carte. Suspicios, eu am doar două observații. Clădirile istorice, despre care se vorbește, trebuie restaurate, operație de finețe, cu aprobări complicate, care nu se poate face la hei-rup.

Despre reabilitări termica de blocuri, am un exemplu concret din sectorul 3, acela cu primarul, sanchi, dizident. Este vorba de montarea de termopane și anvelopare cu polistiren. Operația este parțial subvenționată, inclusiv din fonduri UE. Contractul este între primărie și constructor, asociația de proprietari limitându-se la colectarea lovelelor. Am cumpărat recent termopane, le-am montat, am făcut asta și cu polistiren. În consecință, am calculat costul pentru apartament, am majorat cu cota parte din acoperis/subsol, și mi-a rezultat un cost sub jumătate din cel afișat la intrarea blocului. V-am dat exemplul pentru a înțelege rentabilitatea unor asemenea lucrări. Plus că, respectarea legislației lasă de dorit, probabil si calitatea lucrărilor la fel. De exemplu, mi-a dispărut unul din grilajele de la ferestre, iar atunci când am încercat să reclam, am constatat, în repetate rânduri, inexistența dirigintelui de șantier. Acesta este teoretic reprezentantul beneficiarului pe șantier, acela care veghează asupra calității lucrărilor executate.

Concluzionând, de ești în toată firea, votează Nicușor Dan.

Foto: businesspost.ie

Un comentariu la „Fake electoral

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s