Feromonii

Pentru cine nu cunoaște, feromonii sunt un limbaj chimic. Cam toate speciile comunică prin feromoni – transmit frica, bucuria, tot felul de simțiri, dar mai ales comunică din punct de vedere sexual. Ca atunci când, trece pe lângă tine o persoană de sex opus, pe care n-ai văzut-o dar, ridici imediat capul și o urmărești. Comunicația prin feromoni poate avea loc și între specii diferite.

Ca majoritatea fenomenelor biologice, și acesta este cam necunoscut științific. Totuși au fost izolați și chiar sintetizați. Sunt aplicații mai ales în domeniul combaterii dăunătorilor plantelor.

Zilele astea se vehiculează ideea folosirii feromonilor pentru a muta un gândac protejat aflat pe traseul unei posibile autostrăzi. Nu mi se pare o idee rea. De altfel, v-am povestit cum alții caută să nu deranjeze alte vietăți prin construirea de drumuri (Păcăleli și specialități norvegiene).

Dar, revenind la oile noastre, reiau ideea mea privind legătura dintre caracterul oamenilor și ADN-ul fiecăruia. Am putea instala undeva departe, departe, preferabil în Siberia, un mare rezervor, un bazin plin cu feromoni pesediști cu o cărare lungă marcată la fel – poate scăpăm. Desigur, trebuie niște investiții, o cercetare, dar ar merita. Am scris în Siberia, pentru că ar fi un fel de repatriere, de întoarcere la rădăcini. În plus, locul mi se pare suficient de îndepărtat – singurele tratative cu Rusia pe care le-aș urmări cu drag.

Ar fi o investiție pentru viitor. Mai bine să plece ei decât tinerii.

3 comentarii la „Feromonii

 1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

 2. „Ca atunci când, trece pe lângă tine o persoană de sex opus, pe…..”
  -nasul nostru a mirosit prea multa corectitudine politica,
  un barbat adevarat de femei e obsedat,nu gandeste in termeni de „opus”,suna chiar nasol.
  nu insinuam vre-o deviatziune ci ca cateodata credem ca esti robot.
  la aia e mai nashpa:shurub/piulita, filet stanga/dreapta,metric/american(imperialist).
  era un anunt la matrimoniale:
  „caut don-shoara,asha si pe dincolo,
  egsclus nimfomanele/materialistele”
  nu mai insinuam nimic.

  Apreciat de 1 persoană

  • Exprimarea nu are nici o legătură cu corectitudinea. Nu doar femeile emit feromoni, și bărbații. De altfel, este probabil ca și homosexualii să se înțeleagă astfel. Eu m-am referit doar la hetero, de asta am scris „opus”.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s