Grija față de om

Am urmărit ipocrizia asta și pe plaiuri mult mai fericite. Sper că vă mai aduceți aminte de minunata lozincă. Era culmea fățărniciei comuniste. Din grijă pentru om au umplut pușcăriile cu toți îmbuibații (așa le spuneau ei celor care s-ar fi putut să nu agreeze comunismul). Din aceeași grijă au umplut lagărele, canalul cu posibili reacționari. Pentru a crea omul nou, au făcut experimente gen Pitești, care greu își găsesc comparații prin istorie, pe la Hitler, pe la Stalin. Tot din grijă de om, ceașcă a împușcat cu pistolul din dotare îmbuibații de țărani de la Vadu Roșca, fiindcă refuzau fericirea colectivei. De pe urma acestei nesfârșite dragoste de om, au trăit mulți pe pensii babane, speciale, în loc să fi fost în fața plutonului sau măcar în pușcării. Cred că tot asta a generat foametea ultimilor 12 ani de comunism.

Iată că urmașii nepedepsiților continuă și azi fățărnicia. Îl ascultai pe un reprezentativ pesedeu, fost ministru dracnez, cred că ăla de a fost șofer, declarând în aceeași frază că relaxarea este un gest criminal și, imediat, că ei trebuie să analizeze starea de alertă sub aspectul respectării drepturilor omului.

Acum aproape doi ani, când sub pretextul unei lovituri de stat pe model Erdogan, au gazat peste 100.000 de oameni, nu-l măcina aceeași grijă de om.

Acum foarte puțin timp, atunci când criticau restrângerea drepturilor constituționale îndemnând practic la nesupunere civică, nu li se părea o instigare criminală? Mă gândesc cu groază cum ar fi restrâns ei drepturile dacă ar fi avut posibilitatea, cum ar fi golit pușcăriile, ce potlogării legislative ar fi întreprins. Probabil ar fi apelat și la ajutorul Rusiei care este acum în rahat, al Chinei care a măsluit informațiile, desigur, totul în numele suveranității noastre și al debordantului lor patriotism care-mi dă și mie o senzație de vomă.

În sfârșit, acum vom vedea la treabă parlamentul nostru cu majoritatea reprezentativă pentru mai puțin de 15% din alegători. Din grijă pentru om, vor căsăpi bugetul, oricum dat peste cap tot de ei, cu consecințe pentru toți, pesedei sau nu, prin devalorizarea monedei naționale. Vor acorda protecție la tot felul de impostori numiți chiar de ei. Vor limita acțiunile puterii executive centrale din starea de alertă. Vor mai anula din amenzi pentru cei care au nesocotit starea de urgență, deoarece ăia care au respectat-o au fost proști. Eu aș zice că, mai degrabă, proștii s-au recenzat în noiembrie.

Dar să trecem la treabă toarși, mai o porcărie, mai un ban aruncat, doar nu dăm din buzunar și are balta pește.

Foto: reginamaria.ro

 

 

 

 

3 comentarii la „Grija față de om

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Curente | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Stăpânii morții și ai vieții | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s