Hai că se poate!

Nea Nelu, spre știința lu’ mata (FYI):

Nicolas Sarkozy, tocmai a devenit primul fost președinte al celei de-a V Republici condamnat la închisoare cu executare, pentru o coțcărie financiară de campanie, o găinărie.

Da’, la mata știi, crime împotriva umanității. N-o să meargă doar cu stat acasă cu brățară la picior, mai ales că oricum mata nu prea mai ieși. Eu îți repet urarea de multă sănătate ca să aibă timp și leneșa noastră justiție să-și facă treaba pentru care este plătită baban.

Presupun că te întrebi – cine-i ăsta, cu ce drept, io (adică mata) îs ăla care face istoria. Păi, nea Nelu, io-s unu’ din ăia care strigau în aprilie ’91, lângă ambasada Franței, Francois Mitterrand est l’ami de l’assassin! (știu că mata ești francofon) și care a mai făcut în lungul timpului o mulțime de gesturi asemănătoare. Ți-aduci aminte, eram plătit de Rațiu pe vremea aia, acu’ îs șomer, că s-a prăpădit, Dumnezeu să-l odihnească.

Nea Nelu, nimic nu e veșnic, totul e cenușă. Da’, până să ajungi cenușă, vreau să simți răcoarea, să vezinu faci istoria, că doar te păzesc niște Zdrențe așteptându-te să mori. Uite, prima generație a Leprelor Roșii și-a făcut panteon și mausoleu (știm de unde fixul cu mausoleu) spre nemurirea lor, a traco-dacilor get-begeți.  Morminte, urne, la mare cinste, în locul Eroului Necunoscut. Praful s-a ales de ele. Mormintele faraonilor au fost jefuite. Nimic nu a rezistat. Pe ceașcă l-ai pus la Ghencea cu cruce (pe el antihristul).

Oare, cu tine, ce va fi? Vei avea precum ceașcă o cruce la căpătai? Mata, liber-cugetătorul? Sau te vei umfla pe malul unui șanț?

P.S. Licența poetică cu malul șanțului am preluat-o de la ultimul secretar de partid din instituția unde am lucrat, un jeg.

Foto: senenews.com, capital.ro.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s