M-am referit des la clasa asta de privilegiați. Privilegiile sunt niște avantaje nejustificate. Adică salarii babane, sporuri de tot felul, prime pentru marile realizări, pensie de tineri, speciale, și multe altele. Unii au alocații, de hrană, de încălțat, de îmbrăcat, probabil nu-și înțeleg motivul salariului – nici eu. Câți sunt ăștia? Mulți, nejustificat de mulți, totdeauna au fost prea mulți, iar după ce i-a înmulțit și mai mult psd, au devenit o greutate mult prea mare pe spinarea țării, a celor ce muncesc (ah, ce sintagmă) cu adevărat. Blochează orice dezvoltare. De ce sunt nejustificați? Pentru că, în primul rând, nu au răspunderi pentru ceea ce ar trebui să facă, dar nu fac nimic sau fac greșit, totul în detrimentul nostru.
Am scris că cea mai înțeleaptă măsură pe care ar putea-o lua guvernanții, ar fi concedierea. Doar că se manifestă grija față de om (astăzi sunt inspirat). Cine o să-i mai angajeze pe ei? Așa este, nimeni. Fiindcă nici un angajator, în afara statului, nu angajează pe cineva pentru a nu face nimic și fără a-l încărca cu o răspundere. Nu este în legea firii.
Era de așteptat să protesteze, lor nu le ajung banii. Care sunt primii? Milițienii (în sens generic) și personalul medical.
Milițienii – polițiști, jăndari, aceia fără școli, cu diplome false, fiindcă chiar școala lor a fost dovedită a fi o fabrică de diplome. Dar, indignarea e mare, dom’le. În opinia mea, sunt categoria cea mai privilegiată a bugetarilor. Pensii speciale, indemnizații de hrană, încălțăminte, ieșiți la pensie în floarea vârstei. Trai, neneacă. Departe de mine să nu conștientizez utilitatea lor. Presupun că toate avantajele lor financiare le sunt oferite pentru a-i feri de tentații. Numai că asta nu se întâmplă. În orice calup de știri găsești exemple de corupție în rândul lor, dacă ești atent când mergi pe stradă, nu e nevoie să asculți știrile. De fapt, ei nu luptă cu infractorii, ei sunt jupânii. Zilele trecute ieși la iveală cazul fostei neveste a unui milițian, mare jupân județean în Dâmbovița, acela care, la ordinul lui dracnea, a introdus parola pentru accesul în Târgoviște. A fost răsplătit cu o specială bine meritată. Ei, credeți dumneavoastră că nu a știut de diploma falsă a nevesti-sii? Eu cred că chiar el i-a procurat-o, chiar el i-a aranjat angajarea. Dar cine își dorește adevărul care ar primeni nițel societatea? Noi muncim, noi controlăm. Legea tăcerii, omerta, fiindcă toți îs la fel..
Când s-au mărit salariile personalului medical, nu am scris nimic, am sperat că bunul simț va mai schimba un pic mentalitățile. Apoi, a trebuit mita pentru COVID. Pasămite, suntem medici doar în condiții normale, altfel … Între timp, am avut ocazia să vă povestesc mai multe cazuri care demonstrează că nimic nu s-a schimbat în obiceiurile din sistemul sanitar în sensul că ceea ce era rău a devenit și mai rău. Istoriile povestite erau ale unor apropiați ai mei. Nu vă mai bag link-uri în text.
Acum este mita pentru vaccinare. Mare discuție – cheltuielile aferente vaccinării. Păi, în afara unor cheltuieli pe materiale de câteva mii de lei pe centru de vaccinare, eu nu văd nimic în plus. Personalul medical este oricum salarizat, destul de bine. Dar ei au o viziune mai largă – ore suplimentare. Adică sunt detașați la locurile de vaccinare, se lucrează doar programul normal, dar fac ore suplimentare.
Sigur că vor urma alții, neîndoielnic. Știm cu toții politicul din spatele sindicaliștilor dizgrațioși.
Pe vremea lu’ ceașcă cel plâns de proști, în satul meu, cei care nu erau în stare să se facă șoferi ca să fure cu camionul, se duceau la pavaj – asta era denumirea activității plătită chiar și atunci cumva la negru, de punere a pietrei cubice.
Concluzia optimistă – să-i concedieze, dom’le. Cine e capabil, va găsi de lucru. Cine nu, la pavaj. De ce să aducem vietnameji. Da, da’ muieți-s posmagii?
Foto: playtech.ro, facebook.com.