Help!

Nu, nu sunt eu, nu prea am obiceiul. E vorba de o companie despre care vreau să bârfesc nițel.

Să recapitulăm. Decretele stării de urgență au dispus reducerea activității directe a cabinetelor medicale. În consecință, doctorița mea mi-a trimis rețeta prin email, sub forma unui pdf criptat, c-așa e moda acum cu gedepereul. Bun. Am intrat pe situl farmaciei Help Net să văd pe unde au medicamentul. Spre surprinderea mea, am găsit o pagină unde, civilizat, spui cum te cheamă, care este farmacia cea mai apropiată, încarci rețeta și te sună când au medicamentul, să-l ridici.

Mi-am zis, bravo dom-le, uite că se poate. Numai că, primesc un mail în care reclamă codarea pdf-ului. Le-am răspuns imediat explicându-le că CASS criptează rețetele, parola fiind ultimele șase cifre ale CNP. Mi-am exprimat și uluirea că ei nu cunosc aceste detalii. Cum pe pagina sitului exista și un termen, cred că 48 de ore, am așteptat liniștit – stați liniștiți tovarăși. A venit și 1 de Mai (să trăiască!!!), am considerat că farmaciile sunt închise. Pe 3 sau 4 mai m-am decis să-mi mișc fundul la o farmacie ceva mai apropiată. Așa am aflat că rețeta expirase cu o zi înainte.

Recunosc că am avut o reacție studiat nervoasă împingând cutia de medicament jos de pe tejghea. I-am spus vânzătoarei că are toate datele mele dacă are ceva de reproșat. Mi-ar fi convenit, acum trebuie să încep eu micul război cu detaliile pe care tocmai vi le-am relatat. În cazul în care ar fi făcut-o, i-aș fi acuzat și de nerespectarea GDPR, datele mele neputând fi utilizate decât în scopul eliberării medicamentelor.

Iată că și o companie privată simulează doar ușurarea vieții cumpărătorului. Apropo, aveau măști chirurgicale trei pliuri (bănuiesc cele de unică folosință, cele mai simple) cu 5 lei, prețul maxim al pieței. Hai la măști neamule. Help Net, oricând de ajutor.

Veți spune – bine ți-au făcut, ai căutat-o cu lumânarea. Nu-i adevărat, am căutat-o pe net. Oricum, cu pandemia asta, nu m-am mai certat decât nițel, cu vecinii.

Notă: Pagina este un auto-pamflet și o anti-reclamă.

 

 

3 comentarii la „Help!

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s