Hoțul strigă hoții

Cine ar putea încerca fraudarea alegerilor? Cum, cine? Ei, cei care au avut și au controlul. Cei care au exercițiul. Cei care, aduși pe tancurile sovietice, au ajuns la putere printr-o fraudă electorală.

Totuși, cum ar putea? Păi, de la mici înșelătorii și manipulări electorale ca, de exemplu, anunțul că Nicușor conduce foarte confortabil la prânz în ziua alegerilor, până la intervenția brutală asupra urnelor sau proceselor verbale. S-a mai întâmplat asta? Da, incepand din ’90, sub toate formele. Ilici a făcut-o deși ar fi câștigat oricum în ’90 pe fondul dezinformării.

Dar intervenția directă la urne presupune controlul unor persoane din comisie. Cum? Prin cointeresare, prin corupere, prin șantaj, prin inducerea fricii.

Poate face asta un partid la început de drum? Are mijloacele necesare, deține un control suficient? Mă îndoiesc, aș spune că nu este posibil, mai ales când adversarul este psd care are controlul aproape general, prin oamenii numiți sau strecurați din timp.

Până la urmă, s-a constatat că unul dintre cei filmați era șoferul Varanului. Credeți că l-ar fi putut cumpăra USR, că l-ar fi putut controla?

Dar dacă s-ar relua alegerile? Ipotetic, BE a respins aceste solicitări. Păi, vă aduceți aminte ințelepciunea lui Gabi privind alegerile în două tururi? N-aș avea nici o emoție, psd s-ar scufunda mai adânc.

E ceva care mi-a plăcut în tot circul ăsta?

Da, este ceea ce am citit pe fața și în ochii Găbiței, în cele câteva intervenții. Este ceea ce am simțit în glasul ei, în modificarea vexării vocii ei, este frustrarea care o domină acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s