Iar steluța cea de sus

Oare ce-o avea de spus?
Socialismul, spune ea
Se clădește-n țara mea.

Nu vreau să caut ale cui sunt minunatele versuri scrise prin ’50 și un pic, epoca Pitești-Canal-Gherla. Erau doi menestreli ai comunismului Deșliu și Beniuc, unul din ei și-a turnat cenușă în sau pe cap, cum doriți dumneavoastră, după ’90. În duioasa poezie era vorba de steluța de pe stema comunistă a României, aceea cu sonde și câmpii roditoare.

Dar nu despre acea steluță este vorba. Subiectul este „Steaua României”, în grad de Mare Cruce – vârful de lance al colecției lui Bombonel. După cum se cunoaște, răul de Iohannis, SS-istul cel crud, anti-geto-dacul (Bombo – geto-dac?), i-a luat cea mai de preț podoabă a colecției sale. Auto-prezentarea lui Bombo de pe propriul blog este o înșiruire de titluri, decorații, colane, cruci, toate la fel de meritate ca Steluța Cea de Sus dăruită tandru de Ilici, bătrânul kaghebist, că doar nu dădea din buzunar. N-am găsit un cuvânțel privind de ce a primit vreuna din ele, ce ispravă, ce vitejie făcu. Pentru cineva cu un orgoliu nelimitat, este o grea lovitură, bine că n-a recidivat cu pistolul, că acu’ promite să ne scape de ursi, el fiind specialist.

După scandalul prezenței la nu mai știu ce manifestare oficială legată de UE, ținută la Ateneu, a unei colecții de pușcăriași fiindcă ăsta era protocolul, teutonul insensibil și „jos psdi-a smuls colanul de la gât. Adi a scris repede pe blog că trădătorul de țară a dat Steaua lui, lui Zuckerman – știți, apela la sentimentele patriotice ale geto-dacilor lui – a ajuns Steaua la un ovrei, ignorând de unde a plecat. Postarea începea cu „dragi prieteni„, omițându-mă cu desăvârșire – ca să vedeți cum mă persecută.

În sfârșit, a contestat smulgerea prețioasei insigne din piepții de aramă în justiție, Curtea de Apel s-a adresat CCR și, iată, ieri CCR i-a luat tinicheaua de tot. Încă n-a apucat să pună postarea cu „dragi prieteni„, ignorându-mă din nou.

Revenind, nu numai Adi a pierdut decorația, ci și Bucur Gheorghe, Mitrea Miron Tudor, Mucea Dorinel Mihai, Cuteanu Emilian, Severin Adrian, Voiculescu Dan, Manțog Ionel, Muntean Mircia, Anghel Gh. Cristian și Jianu Irina Paula. Bănuiesc că îi știți măcar pe Mitrea, Severin, Felix, Jianu. Restul, pe lângă faptul că n-au mai multe merite decât toți ceilalți, sunt oarecum necunoscuți.

Totuși, am aflat ceva interesant:

Legea românească cu decorațiile prevede: „Calitatea de membru al unui ordin se poate pierde în următoarele situații: a) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa privativă de libertate”. Răii ăștia de vânzători de țară, de ce nu l-or fi condamnat cu suspendare?

Foto: ziaristii.com.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s