Ievaluare

Vi-l mai aduceți aminte pe celebrul tu-Dorel al justiției, cel care ievalua totul. Din păcate, nu este singurul Dorel al sistemului în care, Doreii abundant. Ah, Nuți, Nuti, tu care ai fi găsit cu ușurință un avocat adevărat, cum ai putut să-ți arunci lovelele și să-ți împrăștii nurii asupra unui asemenea specimen? Trebuia să mă întrebi.😀

Ca să nu ziceți că vă mint cu justiția de data asta, vă prezint un exemplu concret. D-l A circula prin București. Este oprit de un organ care-i cere să se legitimeze. Doar că, organul (în uniforma și cu bocancii contribuabilului) uită să se prezinte și să se legitimeze el însuși, după cum prevede legea. Urmează o gâlceavă în urma căreia D-l A îi dă buletinul fără ca organul să se fi legitimat, iar acesta îi dresează un PV pentru refuz de legitimare. D-l A recurge la calea de atac, contestând în instanță sancțiunea. După toată tărășenia, amenda este preschimbată în avertisment. Doar că, judecătoarea (zona este dominată de o discriminare gravă a bărbaților) s-a adresat astfel contestatarului: Da’, unde vă treziți, trăiți într-un film american? D-l A a avut diplomația de a nu cere consemnarea observației președintei de instanță. Oricum, ne arată că și pentru D-na președinte, idealul este tot dincolo de ocean, deși manifestă o nuanță de îndoială. I-o risipesc eu. Dincolo, deși judecătorii au un statut special, trebuie să și-l susțină cu un comportament adecvat, n-au voie să se cinstească cu infractorii și n-au pensii speciale. Poate informațiile mele sunt doar propagandă fiindcă provin tot din filme. L-am putea întreba pe Cîțu.

Se tot vorbește despre evaluarea guvernului. Eu cred că este apă de ploaie, nu va supăra pe nimeni.

Revenind la perioada de după Vasilica draga de ea, părerea mea subiectivă este că_Cîțu și Drulă sunt victime. Primul, ar fi fost un bun ministru de finanțe dar, fără a fi avut ambiții inițiale, a căzut pradă ambițiilor, iar trupul-i firav n-a putut duce o pălărie mai mare. Cred că nu va reveni în asemenea poziții niciodată. De altfel, adversarii i-au și creat o imagine negativă. Istoria lui Drulă, asemănătoare, este în derulare. Și despre el cred că ar fi mers bine la transporturi. Dar planul USR nu a fost să guverneze.

Dintre actualii,  Câciu de la finanțe și Grindeanu (cel dus de mânuță de cei doi părinți, dracnea și Călin) sunt cei mai slabi. Nu-mi plac nici Câmpeanu sau unsul cu prea multe alifii Bode. Din cauza zâmbetului permanent, profesional, sunt sigur că nici Boloș nu va face nicio brânză. Psd a generat o psihoză privindu-l pe V. Popescu legat de prețurile energiei omițând faptul că șefii ANRE au fost și sunt ai psd.

În rest, angajări bugetare cu duiumul în loc de concedieri, măriri nejustificate de salarii care duc grămadă bugetul. Bulibașa cel șomer până la 37 de ani când a început o carieră strălucită din poziția de subprefect interimar (asta i-a fost stagiatura), își dă cu părerea despre echitatea impozitării progresive și face totul pentru a nu fi eliminate specialele fiindcă, oricum el nu va avea stagiul complet de cotizare în câmpul muncii la vârsta pensionării.

Există doar un singur lucru pozitiv, însă sub semnul întrebării – o propunere de revenire la Codul Penal dinainte de a fi fost favorabil infractorilor. Tare mă tem că majoritatea și opoziția își vor da mâna astfel încât să nu se schimbe nimic, ca-n Caragiale.

Închei optimist cu o veche lozincă: Cu partidul nostru-n frunte, spargem munte după munte. Nu mai știu dacă partidul nu trebuia scris cu majusculă.

Foto: facebook.com.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s