Injustiții electorale

Oare de ce un contributor la bugetul local nu poate vota dacă n-are domiciliul în localitatea respectivă? Fiindcă oricine deține o proprietate sau lucrează acolo îngrașă bugetul local, ar putea avea nevoie de serviciile primăriei, ar putea avea nevoie de documente eliberate de primărie. Oare acest contributor nu este influențat de administrarea locală, de deciziile luate? Poate să nu locuiască acolo, dar muncind contribuie la bugetul local, iar administrația locală îi face viața mai ușoară sau mai grea. Absența domiciliului scriptic îl face mai puțin cetățean al urbei?

Cred că am o parte a răspunsului. Absența votului prin corespondență sau electronic. Dar de ce nu este legiferat votul de la distanță? Fiindcă oamenii care călătoresc, care au mobilitate, sunt mai deștepți. Fiindcă oamenii care știu să scrie sau să manipuleze un sistem electronic sunt mai deștepți. Fiindcă procentul proștilor (cine a spus asta?) în rândul electorilor va scădea.

Dar cine se ferește de electori, cine face totul (vorba lui ceașcă) pentru a evita întâlnirea cu alegătorii, cine preferă proștii?

constitutia

Foto: constitutia.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s