Inocența interzisă

Copilăria trebuie să fie cât mai lungă – asta este părerea mea. Când a fost să merg la grădiniță, m-am opus cât am putut, mi-am dat seama că trebuia să fac asta. Deși, eu am făcut doi ani de grădiniță, sunt împotriva sistemului cu clasă pregătitoare sau a oricărui altul care micșorează copilăria. Este o porcărie. Probabil o să-mi aduceți contraargumentul că, în tumultul vieții, copilul va face față mai bine. Dar, nu cumva, trăirea completă a inocenței copilăriei ar face societatea mai bună, oamenii mai buni? Sunt părinți mândrii de odrasla care citește de la 4 ani. Eu cred că sunt proști (părintii), iar copiii vor fi afectați. Fiecare lucru la timpul lui, degeaba se sar etape. Nu cunosc niciun asemenea geniu precoce care să fi confirmat.

În sfârșit, este o discuție deschisă, nu cred că s-ar putea ajunge la o concluzie clară, chiar abordată de psihologi, psihiatrii. Dar blog-ul meu este politic, să trecem la chestiuni serioase.

Toate regimurile cât de cât autocrate au avut înființate organizații de copii și tineret menite să pervertească aceste caractere, să le modeleze în interesul lor. Hitler, Mussolini, Franco au făcut asta. Probabil, și Salazar. Cred că s-a practicat și în Japonia celui de-al doilea război mondial. S-a tot scris despre copii soldați sau chiar kamikaze prin Africa și lumea arabă radicală.

În ce-i privește pe comuniști, știm exact cum a fost. Mi se face părul măciucă (îi fac o plăcere și lui Gică) când citesc pe undeva nostalgia unui idiot privind minunata uniformă cu cravată roșie. Sau despre ceașcă_colindat de șoimi care fuseseră ținuți în carantină două săptămâni.

Mai nou, piticul maximo a dat o lege cu același scop, organizație de copii/tineret pe principii paramilitare. Ba chiar a ținut și o lecție de istoria lui unor puștani, suflete candide care se uitau la el ca la un Dumnezeu (blasfemie mai mare nu există). Faptul că și el are sufletul pervertit pe aceeași cale este oare o circumstanță atenuantă? Dar copii strămutați cu familiile lor din Ucraina? Dacă  vă întrebați ce se întâmplă cu ei, căutați ce au făcut rușii la deportările masive din ’40 și ’44,  la reocuparea Basarabiei.

Mă interesează cum ați încadra această faptă, evident penală – pervertirea caracterelor de copii? Corupere de minori? Viol? Pedofilie? Crimă? Pentru victime, copilăria a murit. Eu sunt de părere că este o crimă împotriva umanității deoarece:

  •  Acestor copii li s-a răpit candoarea, inocența, copilăria. Niciodată nu vor ști ce sunt acestea.
  • Mai mult sau mai puțin, caracterele lor sunt modificate pe viață. Unii devin Lepre criminale. Alții, poate mai puțin. Dar, toți nu vor mai deveni oamenii care ar fi putut fi. Oricare modificare de caracter produsă este nocivă. Nocivă pentru victimă și pentru cei dimprejurul acesteia. Nocivă chiar și pentru educația copiilor pe care-i va avea.
  • În cazul piticului maximo, crima împotriva umanității este agravantă și extinsă deoarece copiii sunt învățați să omoare alți oameni, alte popoare, cărora li se neagă dreptul la viață.

Foto: pixnio.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s