Jugăniți

Iată cum, plecând de la o situație parlamentară privilegiată în ciuda absenteismului de la parlamentare, cu prim-ministru, cu ministerele importante, din poziția de lider al coaliției de guvernare, și-au practicat singuri un anus contra-naturii, un seppuku. De câtă gândire politică au avut nevoie pentru a ajunge în această situație? Nu, zero este mult prea mult. Poate exista o gândire care să aibă un calificativ negativ, -5, -10, -20? Chiar și Bombonel se minunează și numeste voalat momentul miracol.

Indiferent de numele viitorilor miniștri, indiferent de câți tractoriști vor fi în viitorul guvern, este clar că PNL nu va putea impune nimic din promisiunile electorale făcute. Chiar dacă au reușit să includă câte ceva în programul de guvernare, nimic pozitiv nu se va întâmpla.

Cu un guvern care include doi dintre artizanii OUG13, este clar că prevederile legale favorabile infractorilor nu vor fi corectate. Nici nu se ajunsese la vreun acord și pomenile luminau psd – se dă. Vor dori o penibilă renegociere a acordului PNRR cu UE. Vor vărsa bani în salarii bugetare, pensii. Inclusiv specialele vor creste la fel, doar nu facem discriminare deși, chiar existența acestora reprezintă una grosolană. Din nou un buget bazat pe consum, cantitatea de bani de pe piață va genera inflație și dezechilibre financiare la extern. Împrumuturile vor creste, probabil și taxele. Oricum, nimic legat de promisele restructurări și reducere ale aparatului bugetar. De sănătate se va ocupa un ADN de torționar. De o deosebită grijă se vor bucura familiile, deoarece M-me Firea țintește mult mai sus și va simula o injecție de bani din care va economisi pentru campanie.

Încă nu vreau să mă mai gandesc ce modificări vor face constituției. Dar, dacă se va deschide cutia Pandorei, mulți șerpi vor ieși de acolo. Chiar acceptarea ideii de modificare în acest moment constituie o gravă trădare din partea PNL.

Oricât m-aș gândi, nu pot vedea vreun aspect pozitiv al viitorului apropiat. Propun jugănirea fizică a responsabililor acestui dezastru. Oricum, sunt purtători ilegali de ouă.

Foto: mediafax.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s