La coada vacii

Ultimii 50-70 de ani au fost marcați de o evoluție tehnico-stiintifică fără precedent. În octombrie s-au împlinit 67 de ani de la primele radiouri cu tranzistoare. Între timp, au apărut multe altele. Esențială însă este pătrunderea cuceririlor tehnico-științifice (ce mișto am zis-o) în viata de zi cu zi, apropierea lor de om (ca în manualul de marxism). Orice prost poate manevra un calculator, orice telefon a devenit un calculator performant. Cum ar veni, calculatorul a ajuns la coada vacii.

Dar, dacă poate manevra un calculator, nu orice prost poate și înțelege tehnica manevrată, știința din spatele ei. Știu, chiar fără liceu, cineva poate scrie un program. Numai din cauză că i s-au pus la dispoziție mijloace foarte accesibile pentru a face asta, mijloace pe care le poate folosi oricine. Trebuie să știți că programele performante nu le poate face oricare. Un exemplu în acest sens îl reprezintă programele oferite populației de slujbașii statului (degeaba). Cred că nu exagerez dacă afirm că toate sunt greoaie, greu de înțeles, neintuitive, cu blocaje. Asta fiindcă marii creatori bugetari sunt de la coada vaciiimpostori.

Am divagat. De fapt, vreau să subliniez că, deși tehnica este accesibilă aproape oricui, nu înseamnă că cei de la coada vacii pot înțelege ce au făcut specialiștii, adevărații creatori. S-a demonstrat asta atunci când profesorii, o pătură socială (astăzi potrivesc bine termenii) care ar trebui să fie evoluată, au trebuit să predea online. Mi-aduc aminte de tâmpita care cerea spor de radiații.

Altfel spus, cei mulți trăiesc într-o lume căreia îi apreciază confortul, dar pe care nu o înțeleg. Ei nu pricep că în spatele comunicațiilor, calculatoarelor, tratamentelor, etc. se află foarte multă știință, că aceasta a adus toate modificările din ultimii 50 de ani de care beneficiază și care le plac. Ba chiar, cred că, dacă la coada vacii au un calculator, un telefon, manipulează ceva cu proprie inteligență, acest simplu fapt îi determină să-și depășească propria condiție, să fie mai deștepți. S-a creat o falie în societate între puținii creatori și mulțimea beneficiară a creațiilor acestora. Mulțimea a început să se creadă egală cu cei de sus. Nu a fost un proces conștient, dar este cumva firesc – fiecare om tinde mai sus, ar vrea să-și depășească limitele. Numai că, dacă la păcate gândul și fapta sunt foarte aproape, la știință și inteligență lucrurile sunt complet diferite.

Astfel că, sunt meseriași care au înțeles această falie a societății, au cunoscut-o, au studiat-o. Este tot o știință, ca oricare alta, poate fi folosită și spre binele societății și invers. Și, au folosit-o. Astfel s-au propagat prin toate mijloacele (slavă Domnului, destule) teorii bine elaborate care au manipulat masa celor slabi de înger, sau săraci cu duhul, celor cărora nu știm precis dacă le va aparține Împărăția Cerurilor dar care s-au crezut deștepți. Teoriile au fost/sunt elaborate profesionist, pe niveluri de dezvoltare a individului – de la coada vacii la oameni calificați, exploatând toate fisurile din caractere, slăbiciunile. Am un prieten, înalt calificat, doctorat pe bune care nu mă așteptam să cadă în plasa acestor meseriași. Și iată că falia a fost pusă în evidență.

Să ne mirăm că Becali sau Cazanciuc dau sfaturi de medicație COVID, că un brancardier (cadru medical) dă sfaturi privind oxigenarea și critică tratamente? Dar ei nu sunt meseriașii, sunt doar cei care, măcar o clipă, s-au crezut deștepți, au crezut că înțeleg. O să-mi spuneți că sunt idioți. Sunt cei pe care i-au atins teorii pe diferite niveluri de înțelegere și care au devenit la rândul lor răspândaci, influencer-i. O mulțime de proști, care le dau crezare, cumpără de la tarabe medicamente neavizate, de proveniență îndoielnică, periculoase, în loc să asculte sfatul medicului (mă mir și eu ce texte bag azi, probabil chip-ul din vaccin). În același timp, au frică față de vaccin. Să ne mirăm că aparținători refuză mutarea bolnavului în Germania fiindcă nu știu ce îi vor face acolo?

Dar cine a plătit meseriașii? Cine a avut interesul economic, strategic, militar? Ce societăți au dezechilibrat? Normal, pe cele echilibrate. Cui prodest?

Vă las să răspundeți singuri.

Foto: stirileprotv.ro. Am comentat ceva similar la Ordinea haosului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s