Lămuriri

Pentru cei mai slabi de înger, pentru cei nehotărâți care se gândesc să-i mai dea o șansă rusului fiindcă e și el mic, au apărut două declarații extrem de autorizate, care ar trebui să clarifice tot. Le comentez în ordinea importanței personajului.

Lavrov – „nu mai este vorba doar despre republicile populare Donețk și Luhansk, ci despre regiunea Herson, Zaporijia și o serie de alte teritorii, iar acest proces continuă și, mai mult, în mod constant și persistent”. În traducere liberă, Rusia vrea toată Ucraina, și poate nu numai, vrea ce vrea mușchii politrucilor și țarului. Pentru a-și îndeplini acest scop imprecis definit, nu le pasă de numărul victimelor necesare. În susținerea afirmației, avem exemplul tătucului Stalin căruia nimeni nu i-a numărat victimele atât cele din URSS, cât și cele generate prin alte părți – zeci de milioane. Cu un asemenea exemplu, butonul roșu este o bagatelă.

Viktor – „Noi (ungurii – nota mea) nu suntem o rasă mixtă și nici nu dorim să devenim o rasă mixtă”. Așa să fie, știe precis D-l Viktor pe unde a căzut buricul domniei sale (am citat expresia soacrei mele)? Teoria rasială a preluat-o de pe tv-urile rusești unde erau descriși niște ucrainieni ca având neîndoielnic trăsături rusești, rasă rusească. Dacă aș face o analiză de acest tip, D-l Viktor n-ar corespunde descălecătorilor de prin anul 1000. Iar, dacă-i analizez fizionomia prin metoda feminină, corespunde perfect proverbului cu „toți bărbații ie …„. Nu e o problemă, sunt și printre români o grămadă. Interesantă este și o privire pe statisticile compoziției etnice ungurești, care-l cam contrazice.

Dar D-l Viktor, nu este adept doar al unei teorii rasiale pe model rusesc, dânsul luptă, ca și piticul maximo, împotriva globalizării. Pentru a nu-și vedea patria victimă a globalizării, D-l Viktor și guvernul său au delegat necesitățile energetice și prioritățile de politică externă fratelui autocrat mai mare din răsărit. Minunată soluție, bine c-au rezolvat.

Mă întreb, dacă n-ar fi fost mai practic și mai exact un discurs la tabăra de vară direct în rusește.

Dar să vedem ce zice despre noua ordine pe care dorește s-o implementeze chiar piticul maximo, cel mai autorizat glas.

Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor (…) Atât la nivel local, cât și global se pun bazele și principiile unei ordini mondiale armonioase și mai juste, orientate social și sigure, o alternativă la cea existentă” – așadar, armonioasă, sigură, justă. Cred că subdezvoltarea și sărăcia corespund perfect acestui măreț țel, desigur, doar pentru cei mulți.

Oricât s-ar strădui elitele occidentale și așa-zisele elite supranaționale să conserve ordinea existentă, se apropie o eră nouă, o nouă etapă în istoria lumii. Doar statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică de creștere ridicată”. Cu adevărat suverane – probabil ca Ungaria. Dinamică de creștere ridicată – cred că piticul a găsit cauza pentru care armele lui au nevoie de tehnologia vestului pentru a funcționa.

Foto: telekomsport.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s