Lasă-ne, lasă-ne …

De mult mă gândeam la această pagină, la cei care se agață cu dinții, cu ghearele de ciolan. M-a decis Liviulică cu acțiunea lui împotriva congresului psd, o nouă zvâcnire, nu ultima. Pagina a ieșit lungă, o să vă pună răbdarea la încercare.

Ariviști / carieriști / parveniți – sunt cei care caută să parvină la o situație în societate prin orice mijloace chiar lipsite de scrupule, aceia care urmăresc cât mai multe foloase personale, materiale. Sunt ambițioși și cinici, colecționari de titluri dar și de valori, bani – orice care să le susțină poziția. E plină politica noastră de ei – lucrări plagiate, doctorate la Bălți, orice care i-ar face să pară altceva decât sunt, care să le justifice teoretic poziția. Uneori, setea de mărire atinge cote patologice.

Din bogata faună, îl aleg pe Bombonel. Nu, nu s-a retras, a fost retras, dar abia așteaptă revenirea, speră revanșa. Dacă vreți să-i cunoașteți piedestalul pe care și l-a construit, îl găsiți pe propriul blog https://adriannastase.ro/despre/. Cu excepția studenției și a unui institut de pe lângă Academie (o minciunică), s-ar părea că viața lui începe după ’90 când are mari succesuri, de fapt le-aș spune victorii, fiindcă sunt doar funcții și onoruri care mai de care, dar nu rezultă motivele/meritele care l-au propulsat acolo. Dacă sunteti tari de stomac, puteți citi și comentariile cititorilor din final. Vă fac un scurt rezumat:

Situația pozițiilor politice pe care le-a ocupat după ’89, diverse poziții în organisme internaționale, activități civice/științifice și culturale (după ’89 – președinte, membru, membru de onoare, membru fondator, …, comiții și comitete – cu unele n-are nici o legătură, probabil au avut ele nevoie de sprijin politic; ceea ce știu eu că se numeste activitate științifică lipsește cu desăvârșire, titluri științifice (după doctoratul din ’87 sunt înșirate o mulțime de titluri onorifice la niște universități îndoielnice), activitate profesională (înainte de ’90 cercetător și „profesor asociat” – probabil avea ore la ASE uneori ca multi alții din cercetare; după ’90 activitatea îi explodează, dar din nou multe instituții îndoielnice; sugerează că ar fi avut activitate didactică aglomerată permanentă, nu formală cum este în realitate).

Urmează „Ordine, diplome, distincții, premii„. Aici avem o înșiruire de 33 ordine, diplome, distincții, premii, unele motivate de conjunctură, altele ba. Începe cu „Steaua României” în grad de „Mare Cruce” pe care a primit-o de la Iliescu în cea de-a treia domnie a acestuia. Îi plac cele cu iz ocult, cruci, colane. E și „cetățean de onoare” al unei mulțimi de așezări prin care îți vine să plângi când treci.

Numai că eu mi-aduc aminte câte din astea asemănătoare avea leana lu’ ceașcă și ceașcă însuși. Și nu țin minte să fi făcut ceva real pentru ele. Dar, cum v-am spus, așa-s ăștia, colecționari. Mai erau unii de umblau pe munte cu o colecție de insigne pe pălărie, doar că ultimii erau băieți de treabă.

Apoi o listă de publicații, probabil și cele trei cărți care i-au scurtat pușcăria. Nu le-am citit și oricum n-aș fi în stare să apreciez originalitatea/noutatea. După titluri, par gargară politicianistă.

Urmează „cuvântul familiei”, desigur, cea tradițională, adică am o familie frumoasă, doi copii, deci sunt normal. Nu știu dacă și-a publicat undeva pe blog cuvântarea insolentă cu ouăle, îi sugerez s-o facă.

Impresia generală cu care rămâi dacă ai avut răbdarea de a citi este de noblețe, rasă, un orgoliu fără limite, vanitate, trufie, îngâmfare. De altfel, aroganța o mărturisește singur pe undeva.

Cum se vede, omite o parte importantă a vieții lui dinainte de ’89, omite perioada Jilava de 500 zile, nu pomenește despre nici o ancheta/proces, nici dinainte de ’89, nici după. N-o pomenește pios nici pe mătuși-sa Tamara, nici alte personaje.

Bombonel este un personaj cunoscut. După ce s-a răcorit nițel și-a luat o alură de guru, gurul de Cornu. Tiii, ce de linge blide și-au mai făcut case pe la Cornu în semn de respect, cum ajunsese Cornu pe DN1, cu limitare de viteză pe o grămadă de kilometri, tot în semn de respect. Trebuia să fii respectuos, dom-le. Cam la fel ajunsese Scorniceștiul mare oraș cu echipă în A.

Personajele astea ajunse deodată de nicărí, care nu știu pe unde le-a căzut buricul, n-au limite, n-au simțul ridicolului, al penibilului. Cum să-ți permiți să limitezi viteza pe drumul național, doar așa, ca să-ți arăți importanța. Așa procedau mahării comuniști, la fel procedează și ăștia. Dar oare sunt alții?

Bombonel era un personaj necunoscut mie până când Petrică l-a scos din pălărie. La numirea primului guvern, Petrică i-a pus pe toți miniștrii să se prezinte la Tv, să arate ce dezghețați și imaculați sunt. Mi-l aduc aminte vorbind cu inflexiunile de fată mare indignată ale vocii, ce cuminte a fost el și cum a mâncat numai salam cu soia, părea destul de timid. Hai să vedem pe unde i-a căzut buricul lui Bombonel cu adevărat, cât de nobil este sau e doar vopseaua de pe gard. Principala sursă de informații a presei vremii a fost Aurel Sergiu Marinescu, unchi al lui Bombonel, adus zice-se special în țară pentru a-l discredita.

Așadar, bunicii lui (orice dosar serios și orice pedigree trebuie să înceapă cel puțin de la bunici) Dumitru (bunic) și Năstase (bunica oacheșe), țărani din Tărtășești, au dat naștere ilegitim copilului Marin Năstase. Acesta a ajuns copil de trupă, era deștept, inteligent și disciplinat și a terminat ca șef de promoție Școala de Ofițeri de Artilerie în 1943 primind sabia de la Regele Mihai conform tradiției. Între timp, părintii lui se căsătoriseră și au mai avut un băiat și o fată cu numele de familie Dumitru. Marin a ajuns la garnizoana Brașov și s-a apucat și de afaceri, succesul concretizându-se în mult pământ, animale, stupi la Tărtășești, mașini. O mașină i-a fost confiscată de sovietici, apoi și a doua, drept care, pentru a nu ajunge moșier sau chiabur, restul averii l-a împărțit între neamuri. Din ordinul tatălui lui Petrică al nostru, a fost scos din armată. În 1948, după examene de diferență, a devenit inginer. N-o ducea bine, era antisovietic și anticomunist. A trecut printr-o scurtă căsătorie, apoi s-a căsătorit cu Elena. Continua să se ocupe și de agricultura din Tărtășești. În 1950 se naște Adrian (personajul nostru), apoi Dana. N-o duceau prea bine, se pare că Marin practica ceea ce astăzi se numeste violență domestică. Mai sunt și niște zvonuri de bi-sexualism privindu-l pe Marin. Starea lor materială se mai îmbunătățește și Adi își petrece verile la Tărtășești cu viitorul deputat Bivolaru, fratele lui, viitorul guru și viitorul general Zaharia. Se pare că satul acela a fost un izvor de personalități, mai puțin de caractere. Se pare că porecla familiei era Scatiul.

Prin 1963, Marin schimbă macazul politic și intră în PCR. Mai mult, se pare că au existat și niște legături cu securitatea. Cu sprijin, Marin obține un titlu de doctor în izotopi radioactivi progresează grozav social, deplasări multe și lungi în străinătate. Marin începuse ascensiunea chiar mai înainte – în 1957 s-a aflat în avionul „prăbușit” la Moscova împreună cu Preoteasa (primul socru al lui Adi) și Stoica. Marin își ticluiește și o istorie eroică din 1944 care îi aduce noi avantaje, ajungând general în rezervă. Marin și-a înscris și copiii în PCR cât de tineri s-a putut. Se pare că le-a facilitat și conexiunea cu secu, ar putea să nu fie adevărat, dar Adi, la terminarea Dreptului a lucrat la Președinția Consiliului de Miniștrii și pe la diferite asociații de pretinie cu străinătatea, bătând normal ambasadele, plimbări în străinătate, Pizmos, mă gandesc că eu nu putem merge nici la Ruse. Pe lângă multele plimbări în vest, se pare că s-a plimbat și prin Coreea (de Nord). Sora lui Dana, absolventă de filologie a lucrat numai în relații cu străinătatea.

Institutul de Cercetări Juridice în care zice că a lucrat, nu era în anii respectivi al Academiei Române cum afirmă, ci al Academiei de Științe Sociale și Politice a R.S.R. (de fapt a PCR, președinte de onoare chiar ceașcă – Institutul de Cercetări Juridice). Nu e același lucru cu Ștefan Gheorghiu, dar se pare că a lucrat și acolo – știință mare, dom-le. Drept dovadă, la institut a fost coleg cu Rodica Stănoiu, Aspazia Cojocaru, Tănăsescu și mulți alții ca ei, o adevărată pepiniera.

În aceeași perioadă apar zvonurile și procesele legate de sexualitate din care-l salvează ofițerul de securitate Ristea Priboi (viitorul deputat, acela din Schimbarea duplicitară). Alte detalii le găsiți în surse, pe mine nu mă interesează.

În sfârșit, Adi se căsătorește cu o fată din cercuri mult mai înalte, fata lui Preoteasa, se mută în Primăverii, dar se despart după un timp. După alt timp, Adi se recăsătorește cu actuala nevastă, fiica lui Angelo Miculescu pe care vi l-am prezentat în Problema WC-urilor la elvețieni, adică mai urcă o treaptă (Preoteasa era mort, Angelo era pe val).

Cam acesta este rezumatul suferințelor persecutatului Bombonel în vremea lui ceașcă, fiindcă a pozat în victimă.

Când a fost la putere, Bombonel i-a răsplătit pe Priboi, Bivolaru, Zaharia, ș.a. Deși în ce ne privește este nasol, din perspectiva lui este ceva pozitiv, nu i-a uitat.

În rest, despre găinăriile mari de după ’90 cam știe toată lumea. Se pare că a făcut și ceva găinării în familie, dar acestea mă interesează mai puțin. Sper că i-am completat autoportretul cu ceva tușe mai negre și mai groase.

În politica contemporană a României au fost două faze tari care au atins culmile ridicolului și penibilului: „Mihaela dragostea mea” și sinuciderea lui Bombonel. Orice om normal, după asemenea gafe ar fi intrat în gaură de șarpe de rușine. Se pare că acest sentiment le lipsește celor doi și nu numai. La fel cu Dracnea, nu se pot opri; problema este însă că nu sunt opriți.

După ce a consiliat-o pe Veorica, unul din băieți a ajuns consilier în guvern. Ca părinte îl înțeleg. L-a costat școlarizarea copiilor sute de mii de euro, doar n-o să fie degeaba. Totuși, așteptam măcar acum un pic de demnitate. Eugen Istodor (vechiul Cațavencu) a remarcat puiuții din guvern Scrisoare către fiii și fiicele lui Dăncilă, Daea, Năstase, Stănescu, Iordache, Oprea, cocoțați peste noapte în Guvernul României. I s-a răspuns pe blog Guest post: Răspunsul lui Mihnea Năstase pentru Eugen Istodor. arătându-se realele mari merite ale progeniturii, care-l fac indispensabil guvernului.

Din răspuns, un mic cv, rezultă că, de fapt, cam tot timpul copilul a supt bani bugetari sau din bugetul UE. Cum? Păi un internship scurt de la Institutul Elie Wiesel, altul după cinci ani la cabinetul europarlamentarului psd Boștinaru (relații cunoscute cu Bombonel), în continuare consilier al europarlamentarului psd Cătălin Ivan, apoi doi ani consilier politic la Delegația română S&D din Parlamentul European. Cu această carte de vizită, e obligatoriu un post în guvern.

Și acum, am ajuns la titlu, indemn pe care-l adresez nu numai gurului de Cornu.

Surse:

43 de comentarii la „Lasă-ne, lasă-ne …

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Scurt comentariu personal | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Ca la dentist | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Sinecuri | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: Iubitor de ruși, stareț CCR | Născut pe lista neagră

  6. Pingback: Obsesii | Născut pe lista neagră

  7. Pingback: Peste Bombonel și Prostănac | Născut pe lista neagră

  8. Pingback: Fericiții | Născut pe lista neagră

  9. Pingback: Kurtos Ciolac | Născut pe lista neagră

  10. Pingback: Suflul nou | Născut pe lista neagră

  11. Pingback: Soarta Bulibașei | Născut pe lista neagră

  12. Pingback: Impostor | Născut pe lista neagră

  13. Pingback: Dubla măsură | Născut pe lista neagră

  14. Pingback: Campania | Născut pe lista neagră

  15. Pingback: Și-așa l-am cunoscut pe … | Născut pe lista neagră

  16. Pingback: Demagogia și slăbiciunile | Născut pe lista neagră

  17. Pingback: Orgolii | Născut pe lista neagră

  18. Pingback: Mi-am tras-o | Născut pe lista neagră

  19. Pingback: Șoșo și sputnik | Născut pe lista neagră

  20. Pingback: La drum prin Tărtășești | Născut pe lista neagră

  21. Pingback: Noi și vechi, de fapt, doar vechi | Născut pe lista neagră

  22. Pingback: Falsuri patriotice | Născut pe lista neagră

  23. Pingback: Sputnicii lui sputnik | Născut pe lista neagră

  24. Pingback: Zile uitate | Născut pe lista neagră

  25. Pingback: Plictiseală | Născut pe lista neagră

  26. Pingback: Iar steluța cea de sus | Născut pe lista neagră

  27. Pingback: Seniorul și Boierul | Născut pe lista neagră

  28. Pingback: Stăpânii morții și ai vieții | Născut pe lista neagră

  29. Pingback: Pădurea, ursul, aurul și vaccinul | Născut pe lista neagră

  30. Pingback: Campanii | Născut pe lista neagră

  31. Pingback: Mortul viu | Născut pe lista neagră

  32. Pingback: Festivalul | Născut pe lista neagră

  33. Pingback: Cadre | Născut pe lista neagră

  34. Pingback: Ce femeie, ce caracter | Născut pe lista neagră

  35. Pingback: COVID-ul și prostia | Născut pe lista neagră

  36. Pingback: Hai cu patriotismul neamule! | Născut pe lista neagră

  37. Pingback: Robin Hood | Născut pe lista neagră

  38. Pingback: Jugăniți | Născut pe lista neagră

  39. Pingback: Hoția la români | Născut pe lista neagră

  40. Pingback: Nea Vasile | Născut pe lista neagră

  41. Pingback: Un anunț important pentru țară | Născut pe lista neagră

  42. Pingback: Vânzători | Născut pe lista neagră

  43. Pingback: Sărac și cinstit | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s