Mândria patriotardă

Am început să mă înfior când citesc sau aud ceva legat de patriotism, dar nu fiori de plăcere. Patriotismul a devenit o marotă a celor mai ipocrite, fățarnice personaje. Mă gandesc la cei ca generalul izmană,  Șerban (Sexul anal), dar și la Dragnea și ai lui. În discursurile dracnești invocarea patriotismului e extrem de frecventă. Patriotismul a devenit un bun personal al acestuia, e apanajul lui, el este etalonul, el decide cine e și cine nu e patriot. I-aș propune și deschiderea unei liste a patrioților (cât pe ce să scriu patrihoților, dar m-am abținut) și pot răsufla liniștit – pe asta nu sunt (Eu, eu, eu!).

Subiectul patrioților l-am mai dezbătut (Cuvinte mari, Patriot, patriotism, Patria, Iar cu patrioții ăștia), v-am și mărturisit că nu sunt patriot. În fond, ce ar putea însemna acum patriotism? Păi, pe scurt, să promovezi interesele propriei țări, în marja acordurilor semnate, fiindcă prin intrarea într-o uniune de state (eu aș fi preferat niște state unite), am acceptat ceva reguli, am cedat o parte a suveranității. Un alt aspect este securitatea propriului stat. Fiind acceptați în Uniune, avem garanții de securitate sporite. Fiind membru al NATO, avem garanția articolului 5 al tratatului, privind apărarea colectivă. Cam din toate informațiile pe care le am, din toate discuțiile cu diverși interlocutori din țară sau din afară, rezultă că România beneficiază acum de cele mai mari și mai serioase garanții de securitate pe care le-a avut vreodată.

În aceste condiții, cu un dușman din ce în ce mai agresiv aproape, se găsesc mari patrioți să clameze suveranitatea noastră, deranjați fiind de nerealizarea completă a unor interese mărunte și meschine, niște probleme cu justiția. Nu, nu mă refer numai la Dracnea, mai este patronul RTV, patronul Antenelor, niște unii trecuți prin pușcării precum lamentabilul Severin și penibilul guru Bombonel de Cornu. Unii propovăduiesc apropierea de est chiar pe față. Bombonel are o progenitură la Bruxelles, dar își vede viitorul în partea opusă, culmea fățărniciei.

Se lansează lozinci patriotarde de tipul „doar psd asigură statalitatea României„, se stârnesc sentimentele prostești ale plebeilor nostalgici. Sau clasica „dacă vine ăilalți, taie pensiile și salariile„.

Fiindcă sunt convins că majoritatea nu conștientizează gravitatea pericolului din est, fac un scurt rezumat a ceea ce înseamnă Rusia pentru România:

Moldova a fost vecină cu Rusia/Ucraina/slavii din totdeauna. La nord se învecina cu Polonia. Între timp, în nord au venit tot slavii din răsărit. În 1812, în urma unui război cu turcii, Rusia ocupă Basarabia. După 1812 au început schimburi de populație și transhumanțe cu scopul rusificării regiunii. Ocupația durează până în 1918 când, în contextul primului război mondial și revoluției bolșevice, Basarabia se reunește cu țara.

În aceleași împrejurări, tezaurul României este trimis la Moscova, sub garanția Franței. Nu a mai fost returnat, ba chiar i se neagă existența. Oficial, Rusia nu a recunoscut niciodată granița de est a României, nu a renunțat niciodată la Basarabia. A pregătit reocuparea Basarabiei, a lansat teoria etnicității și limbii moldovenești. Apoi, în 1924, au făcut întâi o regiune autonomă, apoi o Republică Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească, oarecum în zona Transnistriei, în cadrul RSS Ucraina, cu, ATENȚIE, capitala oficială în „orașul vremelnic ocupat Chișinău”. Mai clar de atât, nu se poate.

A urmat reocuparea prin pactul Ribbentrop-Molotov. Au urmat atrocitățile, execuțiile, deportările, torturile, distrugerile care au generat oficial 1.505.000 pierderi românești, cu scopul rusificării, reușită în parte. Se adaugă 230.000 ofițeri ai armatei și administrației române. Administrativ, Basarabia a fost împărțită, o mare parte revenind Ucrainei, pentru a face lucrurile și mai complicate.

Acțiunile rusești au răpit aproape 1/5 din actualul teritoriu al României. Rușii au dorit să anexeze întreaga Românie, iar ei nu uită niciodată când fac un asemenea plan. Vă mai amintesc crimele, violurile, tâlhăriile, jaful organizat la care s-a pretat în România Armata Roșie eliberatoare.

Stăpânirea rusească a determinat doar stagnare economică și subdezvoltare. E suficientă o vizită în oricare zonă a Basarabiei (Care o fi mai patriot?) ca să constați mizeria de acolo.

Am scris aceste rânduri pentru amăgiții de logoreea suverană și patriotardă, de fapt, cea mai ieftină fățărnicie. Am omis voluntar zdrențele roșii cu care ne-au procopsit ei, rușii. Completez cu o lozincă în stilul lor: „Ăștia or să ne dea plocon la ruși”.

Resize-of-alba-iulia-1-dec-LM0_0375-512x288

4 comentarii la „Mândria patriotardă

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. 1. În privința ,,patriotismului” din zilele noastre, aproape toți trăiesc după principiul evidențiat într-o expresie: ,,Fiecare pentru dânsul, numai eu pentru mine” 🙂
    2. Basarabia a fost și va fi mereu ,,hatul” (așa se zicem noi, basarabenii, la fâșia îngustă de pământ nelucrat, servind drept hotar și potecă între două terenuri agricole aparținând unor gospodării diferite). Și, respectiv, acei ,,gospodari” mereu vor râvni să-și mărească ,,terenul” pe seama acelei ,,fâșii înguste”.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Pingback: Dimensiunea RĂULUI | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s