Marea demonstrație și dilema mea

Cum vă spuneam cu amărăciune, Nici PSD nu mai e ce-a fost dar, cum îmi plac cifrele, am rămas cu niște dileme.

Vedeți dvs., orice demonstrație costă. Și cea mare contra Ordonanței 13 a costat; a avut materiale de propagandă și probabil alte costuri pe care nu le ghicesc acum. Și Dragnea a plătit pentru aducerea manifestanților la Cotroceni în aceeași perioadă.

Aici apare diferența esențială. O manifestație la care oamenii VIN, chiar și pe vreme proasta, pe frig, se bazează pe o oarecare finanțare a unor asociații non-guvernamentale, pe voluntariat (în ce privește alte chestiuni organizatorice) și pe participare benevolă, dictată doar de un interes principial, de dorința de a trăi într-o societate mai apropiată de normal. Un miting la care oamenii sunt ADUȘI, este o altă poveste. Ați văzut și dvs. că unii dintre ei nici nu știau pentru ce au fost aduși. Estimările de prin jurnale au fost pe la 1 milion de euro.

D-na Gabi a anunțat că vor fi 400.000 demonstranți (era cifra ultimului ceas). Cel puțin jumătate s-au pierdut pe drum. Ei, pentru oamenii ADUȘI trebuie să plătești transport, păpică, apică și, probabil ceva de buzunar. Inițial s-a vorbit de aproape un milion de oameni. Trec peste dispariția unei mari părți din steagurile pe care ni le-au promis – obișnuința de a primi mai puțin decât s-a plătit,  dacă se ciordește din banii PSD, mă interesează mai puțin. Dar, tocmai aici este dilema.

Conform legii, și partidele ar trebui să dea socoteală fiscului pentru venituri și cheltuieli. Cine trebuie să-i controleze? – autoritățile statului. Dar cine e statul? „Cei care pot.

Tot „fiindcă putem”, ne înscriem gagica în partidul al cărui șef suntem și o luăm în delegație oficială pe linie de stat, nu de partid. Chiar nu înțeleg cum de n-are gagicu’ lovele să-i ofere o excursie liniștită în Elveția, de ce trebuie să apeleze la buget? Cred că este și ea contaminată de virusul măririi. Virusul ăsta cum te atinge, cum te năucește.

Revenind, cum aflu eu simplul contribuabil, dacă nu cumva n-am plătit în tot sau în parte, direct sau indirect MAREA MANIFESTAȚIE? Ce ar putea însemna indirect? Păi, un funcționar de primărie (chiar unul curat ca lacrima de-o exista) poate fi ușor „convins” să fie dus la miting, iar eu sunt dintre cei care-l plătesc.

Tot ce vă spun are legătură cu justiția pentru care s-a organizat marele miting, ba chiar cu justiția penală.

Mă poate convinge cineva că finanțarea mitingului s-a făcut strict legal, că nu l-am plătit chiar eu și mulți alții ca mine? Există vreo garanție în acest sens?

Un comentariu la „Marea demonstrație și dilema mea

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s