Marea speranță

După ce, în boxul de nivel înalt s-au impus mai ales cei de culoare (ah ce corect politic m-am exprimat), mereu când apare un boxer talentat alb (în măsura în care datul cu pumnul poate fi calificat talent), acesta devine marea speranță albă – cred că e și un film cu titlul ăsta.

Cam la fel și cu psd, de când l-au mazilit pe Victor Viorel (au pesedeii o obsesie cu VV), urmând epoca fufelor și agramaților (nu că n-ar fi fost și înainte). Numai că, în sfârșit Curtea finală s-a pronunțat și dottore nu mai e dottore, e doar Cârlan. Dar s-a născut o mare dilemă, dom-le. Mai e el marea speranță sau nu mai este? Sau ultima hotărâre judecătorească certifică în fapt apartenența la psd, un fel de analiză ADN, de data asta cu o patalama veritabilă?

Mi-aduc aminte cum dottore l-a adus printr-o vrajă pe Genunche, azi mare senator și foarte mândru de el, de la Baia Mare la Bucale și l-a pus să demită comisia de aprobare a doctoratelor care tocmai îl declasificase, numind alta mai slugarnică. Penibil a mai fost.

Rămân niște întrebări. Ce se întâmplă cu diferența de salariu pe care a încasat-o ca dottore ani la rând? Ce se întâmplă cu calitatea de membru al baroului pe care a obținut-o doar pe baza titlului de dottore?

Și ar mai fi niște întrebări legate de sistem. Ce facem cu lungul drum al justiției, mult, mult prea lung? Apoi, cu o floare nu se face primăvară. Ce facem cu grămada de doctorate false, cu grămada de dottore care iau indemnizațiile de foarte mulți ani, care au obținut posturi calde, foarte bine plătite pe baza titlului de dottore? Ce facem cu fabricile de dottore care continuă să emită asemenea titluri aruncând învățământul românesc în derizoriu, umilindu-i pe cei ce au obținut doctorate adevărate?

Cred că răspunsurile la aceste întrebări ne-ar putea readuce speranța, orice culoare ar avea ea, doar roșie, nu.

Foto: lectiadeistorie.ro

10 comentarii la „Marea speranță

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Peste Bombonel și Prostănac | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Wiki și eternitatea | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Un kil de portocale | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: Dosarele | Născut pe lista neagră

  6. Pingback: Impostor | Născut pe lista neagră

  7. Pingback: Vrăji și vrăjeli | Născut pe lista neagră

  8. Pingback: Analiză – TATOV | Născut pe lista neagră

  9. Pingback: România imposturii | Născut pe lista neagră

  10. Pingback: Cum o mai duc bugetarii | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s