Milițienii de ieri și de azi

Mă plimb nițel. Nu e chiar pe gustul meu, dar asta e, din nou suntem închiși în colivie. Că e lagărul socialist, că e pandemie, libertatea de mișcare este drastic restrânsă. Probabil că au avut în vedere și asta pesediștii boicotând măsurile antiepidemice, indiferent de consecințe, indiferent de victime – alegerile să fie cât mai târziu.

Uite-așa, m-am trezit aproape la aceeasi masă cu un milițian. Cum, gura lumii-i slobodă, am aflat că a fost milițian și polițist, că unica lui specialitate era aceea de mardeiaș. Astfel, după mari servicii aduse patriei, a ieșit la o pensie binemeritată, destul de în putere fiind. Nu trebuie să fii mare psiholog, meseria i se citește pe față în toate detaliile ei.

Deși, bârfa-i slobodă, despre nevastă-sa n-am putut afla decât că face mereu dulceață. Presupun că știți – unele fac dulceață, altele gem. Probabil pensionară, foarte înfiptă – nevastă de milițian. Ați văzut filmele alea americane – bunicul polițist prinde răufăcătorii, tata polițist prinde răufăcătorii, nepoata polițistă prinde și ea. Ei bine, nu e numai la americani. Fata milițianului, o bunăciune durdă cu aer superior și trei copii, e tot pe urma răufăcătorilor. Cred că pot presupune liniștit că nevasta milițianului a avut și ea culcuș pe acolo.

Tot gura lumii mi-a șoptit că pensia milițianului cumulată, normală plus specială, se întinde la peste 12 mii lei. Fluturași de salarii de polițist au tot circulat pe net (includ indemnizații de îmbrăcat, de încălțat, de mâncat, de …). Mă întreb la ce le mai trebe salariul.

Ei, în condițiile astea, familionul n-a mâncat de la gazde, au venit cu un portbagaj de mâncare, a mai preparat nevasta milițianului niște dulcețuri, … Nu știu detaliile întregii afaceri, dar nu cred că sejurul lor avea butanul și curentul electric necesare gătitului incluse.

Din nou, mi-am dat seama cu regret, cât de pizmos sunt. Mea culpa.

politisti-112

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s