Mitralieră la Crăciun

Acum mulți ani, prea mulți și cu prea puține schimbări, Zdrențele Roșii își împușcau conducătorii la Crăciun, arătând că ele n-au nici un Dumnezeu, în ciuda pupatului intensiv de moaște care a urmat. Nu afirm că cei doi criminali nu meritau a fi împuscați, o meritau din plin. Alături de ei, meritau împușcarea alte câteva mii, destul de multe, de criminali care astăzi se plimbă liniștiți și senini printre noi, răsplătiți gras cu speciale. Poate unii dau acum raportul acolo Sus, și nu le doresc odihnă în pace. Dar au murit liniștiți, în patul lor, beneficiind de toate foloasele și onorurile pe care Zdrențele, tovarășii lor, li le-au dat, în timp ce victimele lor nu și-au aflat dreptatea terestră și liniștea veșnică. Chiar și singurii doi condamnați au avut parte de un tratament bun și, din câte știu, nu au fost lipsiți de drepturile financiare complet nemeritate de care au beneficiat toată viața lor mizerabilă, poate există și vreo pensie de urmaș.

Dintre cei care au determinat atunci schimbarea, cei pe spatele și pe cadavrele cărora s-a cățărat noua putere care a dat lovitura de stat, unii beneficiază de niște pensii bine-meritate, de eroi. Pe unii, nici nu i-a interesat. Însă, pe lângă aceștia au profitat de oportunitate o mulțime care n-au avut nici un amestec. Pe unii dintre aceștia i-a propulsat Bebe Ivanovici (cred că numele acesta este un fel de blestem pe capul nostru sau numele conspirativ preferat al KGB). Mai este și o a treia categorie, oameni care într-adevăr au avut un aport la lovitura de stat, care au folosit arma. Numai că arma aceea era din dotare. Vreau să spun că, între cei ce încasează indemnizații de revoluționari sunt și unii care au fost în cealaltă tabără. În purul stil românesc, criminalii au statut de eroi.

Nu-mi mai aduc aminte cum, prin nu știu ce căi ale justiției injuste, institutul ăla al lui Ilici, menit a mistifica din nou istoria așa cum le place Zdrențelor nemulțumite de trecutul lor noroios, a fost repus în drepturi și plutește din nou liniștit între clitoris și metafizică, pătând memoria celor care s-au prăpădit acum 32 de ani.

Totuși, zilele astea s-a anunțat că se vede un licurici, departe, la capătul tunelului. Sper că n-ați uitat de Mitralieră, nemernicul acela condamnat cu suspendare care, alături de Nicolicea, Nicolae, Iordache a inițiat, în folosul lor și al lui dracnea, al penalilor, al infractorilor, modificările la legile penale care n-au fost reparate nici acum și care nu se întrevăd a fi corectate prea curând. Ei bine, Mitralieră a fost trimis în sfârșit în judecată pentru măsluirea unui certificat de erou cu merite deosebite. Iată că nu numai certificatul verde s-a falsificat în România. Numai că ăsta al lui Mitralieră valorează peste 2.000 lei lunar și, până va fi parcurs lungul drum al justiției românești, Mitralieră va depăși 200.000 lei câștig. V-aduceți aminte ce duios vorbea despre AKM-ul lui, cum ar mai fi mitraliat el suta de mii de manifestanți din Piața Victoriei.

Cum am mai declarat, Zdrențele întinează tot ce ating. Mie, Crăciunul îmi va aduce totdeauna aminte de imaginile acelea cu cele două Lepre însângerate întinse pe jos, precum porcii înjunghiați.

Foto: fanatik.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s