Moldova

De peste Prut – ce a mai rămas din vechea Basarabie. Sigur, ca orice om normal, m-am bucurat pentru Maia Sandu. Totuși, nici în România nu sunt toți normali. Spre exemplu, când posturile de televiziune anunțau victoria Maiei, TVR, postul plătit din bani publici care continuă să facă propagandă psd prin Cristache și alții de teapa lui, titra „Maia Sandu conduce la exit-pol” – mesaj cu o serioasă diferență de nuanță. Siturile sateliți ai sputnik au titluri cu sorosista. Vedeți, chiar și p-aci, unde am spune că suntem mai destupați la minte, sunt destui idioți. Afirm asta fiindcă paginile sputnik sunt semnate de români, cei mai mulți personaje publice sau politice.

Dar ce înseamnă această victorie? Este un început. Acum 31 de ani, diferența economică față de România nu era exagerat de mare, acum este foarte mare. Dacă va duce o politică de îndepărtare de Rusia, Moldova de dincolo de Prut va fi susținută de UE și de România. Ba chiar aș afirma că România ar trebui s-o susțină permanent. Sunt însă multe obstacole. Parlamentul ostil, rusnacii și serviciile rusești, și mai ales sindromul Stockholm. Cum este posibil ca, după ce milioane de basarabeni au fost omorâți sau deportați, unii nu s-au mai întors, după ce ținutul acesta a fost subdezvoltat, să existe încă români care să voteze comuniștii și rusnacii? Dar la noi, dincoace de Prut, cum a fost posibil ca milioane să se înregistreze la recensământul acela rușinos din noiembrie 2019, al proștilor?

În sfârșit, privind mizeria societății românești după aproape 31 de ani de votat Lepre Roșii, îmi dau seama cât de lung va fi drumul Basarabiei către normalizare. Să nu uităm că jumătate din Basarabia istorică se află în Ucraina, fiind o regiune complet subdezvoltată și extrem de deznaționalizată, că Rusia tânjește după regiunea Odesei pentru a domina Marea Neagră și gurile Dunării, ceea ce presupune și sudul Basarabiei.

Adică, va mai curge multă apă pe Prut și pe Nistru. Pentru starea de spirit a basarabenilor, pentru bunăstarea lor care ar putea duce la modificări serioase în comportamentul lor electoral, este important sprijinul nostru, al României.

Oricum, presupun că ați auzit sau citit declarațiile leprei Dodon după primul tur. Nu v-au amintit de Ilici, de dracnea? Ori referirile tendențioase la diaspora basarabeană nu le-ați recunoscut? Aceleași ca acum un an la noi. Modul în care au fost boicotați votanții diasporei nu vi i-au amintit pe Corlățean, Teodorovici, Meleșcanu, Firea? Influența puternică a agenturilor rusești în Basarabia pare oarecum firească. Dar asemănarea acțiunilor lor cu ale tătucilor și sculelor psd nu ne transmite nimic?

Revenind dincoace de Prut, avem tragedia de la Piatra Neamț. Este a doua într-un spital românesc. Prima a fost anchetată, dar nu a fost găsit decât un acar Păun. De fapt, este doar expresia imposturii din societatea românească reflectată și în spitale. Nu e suficientă cumpărarea de aparatură, etc, este necesar și ceva cap. În ambele situații, în final, au fost niște Dorei. Dar cine și de ce a folosit Dorei? Aceștia sunt adevărații vinovați. Cât de greu este să cauți urma banilor? Desigur, psd a cerut capul lui Tătaru, dar jupân asupra spitalului în cauză este Arsene care a decis numirea unor miniștrii psd.

Ancheta tragediei bebelușilor s-a încheiat neconcludent. Ancheta de la Colectiv nu s-a încheiat, Piedone a ajuns primar, semn că tupeul acestuia n-are margini. Ancheta de la Neamț a fost preluată de unul din procurorii de la Colectiv. Oare va fi mai eficient acum?

În rest, sper că Maia Sandu să fie bărbat, să nu aibă reticențe, să taie în carne vie rusnacă.

P.S. Vă recomand blog-ul unei basarabence Emilia B. S. Wonc , Basarabie, ești lacrima neamului meu.

Un comentariu la „Moldova

  1. „moldova”,fosta respublik maldovskayia e un stat „rogue”
    „În rest, sper că Maia Sandu să fie bărbat, să nu aibă reticențe, să taie în carne vie rusnacă.”
    -putin trebuia demult sa invadeze bugeacul
    (chestie geo-strategica,barbateasca;de la rusi il mai luam-de la „moldoveni” niciodata!).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s