Momentul adevărului

Probabil că toți oamenii au momente când, sub un anumit stres sau sub o anumit stare de spirit, își exteriorizează toate refulările, toate angoasele, își dau masca jos, se spovedesc ca la psihiatru.

Vă aduceți aminte cum Cârlanul îl pomenea pe Băse la fiecare câteva cuvinte? Băse era de vină pentru toate nereușitele lui, Base era cauza tuturor belelelor de pe capul lui. Până la urmă, i s-a pus capac. Nu de Băse, ci de-ai lui. Totuși, o lungă vreme, mai mult de doi ani, a continuat să-l invoce pe Băse în toate intervențiile lui verbale. Asta arăta ce apăsare reală sau închipuită a fost Băse pentru bietul Cârlan. De pe la începutul acestui an, i s-a comutat rotița la Dragnea, continuând să-l mai pomenească, mult mai rar, pe Băse.

Trec la „marele patriot” Șerban pe care l-am analizat în Sexul anal. Personajul lui i se citește pe figură, în gestică, în vocabular, chiar și în luările de poziție „docte„. Momentul Sexului anal a fost pentru el momentul adevărului – nu s-a mai putut abține și a dat cărțile pe față.

Și Ilici a avut multe ieșiri pe care sunt sigur că le-a regretat deși nu i-a părut și rău. Mi-aduc aminte pronunția lui pentru Coposu, țărăniști sau PNȚ – mintea lui se oprise la momentul alegerilor falsificate 1946, iar pronunția era plină de ură, parcă i se umplea gura de flegmă. Aș putea comenta multe despre Ilici, dar îl las, este doar un mort viu care sper să trăiască suficient ca să apuce condamnarea măcar o zi – poate îi împrumută Bombonel pistolul norocos. Și acesta a avut câteva frumoase momente ale adevărului.

O să mă considerați părtinitor, critic doar al PSD (ca să vă demonstrez contrariul, am scris cu majuscule). Până la urmă, e justificat – de aproape 75 ani ciuma roșie reprezintă cel mai important partid care ne influențează hotărâtor în rău destinele prin reprezentanții lui. Când aceștia își dau arama pe față este important pentru țară si pentru noi.

Iată că ieri a venit rândul lui Dracnea. Toate televiziunile au prezentat scena (Ce a spus liderul PSD). Ieșirea de azi a fost în tonul victimizării pe care o practică de câteva luni. Astăzi și-a completat declarația „nu pot să plec ca prostul din această viață și din această funcție” cu „M-am săturat de aceste minciuni. Orice lege mă avantajează pe mine. Vorbiți cu haștagul, cu Iohannis să dea un decret și să mă împuște„.

Scăpările lui Dracnea arată cât de apăsat îi este psihicul de problemele cu justiția. Până la urmă este omenesc asta, numai că D. este al treilea om în stat și păpușarul majorității parlamentare și al guvernului. Atunci când problemele personale devin o obsesie, sigur că încearcă să tragă foloase de pe urma oricărei legi clocite. Iar asta e rău pentru noi toți.

Poate că soluția ieșirii din criza actuală este chiar asta – referendum pentru modificarea constituției și lichidarea lui prin decret prezidențial.

Liviu-Dragnea-la-momentul-adevarului-penal

 

Un comentariu la „Momentul adevărului

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s