Nici Ciuma Roșie nu mai e ce-a fost

Aproape cu nostalgie mi-amintesc anii ’90. Câmpeanu proxenet și patron de bordel, Rațiu vânzător de țară. Ce vremuri. Dacă cei ce au stat la coadă în Duminica Orbului erau mai puțin creduli (a se citi proști), am fi evitat trei mineriade, România n-ar mai fi fost huiduită la campionatul de fotbal din Italia în timp ce pe marile ecrane ale stadioanelor se derulau imaginile abominabile din Piața Universității, n-am fi intrat în UE și NATO atât de greu, economia n-ar fi bătut pasul pe loc atâția ani. Atâția ani pierduți. Dar ei au fost creduli, au crezut minciunile.

Președinte, prim-ministru, miniștrii de interne, al apărării și de externe KGB, șef SRI un ungur sub acoperire, probabil tot KGB, tratat de pretinie cu URSS semnat în grabă de Ilici (singurul de acest fel din fostul Pact de la Varșovia). Pentru asta au votat proștii atunci, asta a fost liniștea lor de care erau atât de preocupați. În stampila lor a stat viitorul țării, dar mai ales al oamenilor și anii pierduți.

Ce lozinci minunate, profunde, cu priză la mase avea atunci Ciuma Roșie. Nu ne vindem țara și nici n-au vândut-o. N-a mâncat salam cu soia – cred că a fost ceva ce prostea în salamul ăla. Lozinci meseriașe.

Prima grijă a Ciumei a fost să infesteze cât mai mult, să întineze, dacă s-ar fi putut, totul. Nu m-au ascultat Seniorul și Diaconescu (Dumnezeu să-i odihnească) atunci când le-am propus dosare pentru toți foștii torționari, securiști, lichele. S-ar fi evitat infestarea PNȚ cu ei și distrugerea partidului. Ciuma are memorie. Nu uitase alegerile din ’46. I se umplea gura de flegmă lui Ilici când pronunța PNȚ sau Coposu. Avea o ură viscerală.

Nici un partid nu a scăpat infiltrării, nici regalitatea. Secretarul lui Câmpeanu era un tânăr, fără vreo pregătire, care-mi fusese coleg de serviciu, al cărui tată era colonel secu. Sigur că i-am comunicat faptul, fără efect însă. Parcă toate centrele care se creau erau puiernițele Ciumei.

Dar astăzi? Nici psd nu mai e ce-a fost. Nicușor Dan îi arată lui Fii-rea că n-a făcut nimic (unde or fi miliardele capitalei), ea îi răspunde ba p-a mă-tii. Toți îi știu pe hoți, pe cei mai bogați români din  politică, dar ei le întorc degetul și spun ba p-a mă-tii. Doar atât mai poate Ciuma, să semene neîncrederea în toți și în toate. A decăzut și asta, Ciuma Roșie.

Mai dau o șpagă 40% să vază țara ce buni iubitori de oameni sunt ei. De inflație n-au auzit, de îndatorare nici atât, după ei potopul.

Întrebarea este – vom fi la fel de tâmpiți ca acum 30 de ani sau confirmăm rezultatele din 2019?

Foto: incorectpolitic.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s