Oleacă scandaluri

Sunt trei. Din păcate, unul este tragic.

Subiectul cel mai scandalos este cel al AUR. Odată cu M-me Șoșo, au început scandalurile. Mai întâi, duamna a amenințat că dă totul pe afară. Desigur, asta presupune că_coloana ei vertebrală a fost destul de flexibilă, acceptând compromisuri care îi erau de folos. Iar acum, dacă nu-i mai sunt … În toiul scandalului, apăru și la ăștia, grija față de om, manifestată, NORMAL, mai întâi față de pușcăriași – ce rău o duc aceștia. Desigur, vârful de lance este persecutatul dracnea care a stârnit grija distinsei duamne. Eu cred că și-a amintit ce bine era pe vremea în care îl consilia personal pe Dijmărescu, ministru sub Bombonel, dar și cu alte funcții. Mai cred că s-a gândit că ar putea reveni pe acolo.

Mai ieșiră la iveală și banii negrii folosiți de AUR, niște membri plângându-se că n-au primit chitanțe. Dar mai ieșiră niște chestii, tot cam penale. S-a declarat (chiar Ninel) că P. Neamul Românesc și AUR au încercat să evite pragul electoral ridicat al unei alianțe înregistrate la tribunal și au candidat sub sigla AUR (ca partid). Asta presupune că mandatele celor care nu erau înregistrați ca membri AUR nu puteau fi validate legal. Dar au fost. Curat murdar, coane Fănică.

Urmează moțiunea anti Vlad Voiculescu, scrisă de Rafila – fost secretar de stat la Sănătate. Asta ipocrizie. V-am mai declarat anterior opinia mea privindu-l pe V.V., nu extraordinar de bună. Sincer, în locul lui V.V., în aproape două luni, dacă ați fi avut puterea de a tăia în carne vie, cu ce ați fi început? Mie mi se pare unul din cele mai mizerabile sisteme ale României, tocmai fiindcă își bate joc de viețile oamenilor. Tot cam acum i s-a retras prin justiție doctoratul și dreptul de a conduce doctorate unui alt fost ministru psd al sănătății – capabile cadre de nădejde.

Legat de subiect, astăzi s-a aflat despre decesul celui ars la Constanța. Nenorocitul a fost plimbat prin trei spitale cu trei avioane, înainte de a ajunge în Belgia cu viermi sub bandaje, așa cum s-a declarat public. Medicul belgian este, de fapt, un român și a declarat că avea 20% șanse de supraviețuire. Tot el a estimat că, sub o abordare serioasă a tratamentului și plimbat prin mai puține spitale și cu mai puține avioane, ar fi avut poate 40-60% șanse de supraviețuire.

Iată că, nu numai obiceiurile personalului sanitar, neschimbate cu mărirea salariilor, sunt cauza mizeriilor. Sunt și probleme de organizare, de sistem, la fel de nocive, la fel de mortale.

Foto: tabu.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s