Pădurea, ursul, aurul și vaccinul

In patria nostra multae silvae sunt que bestiis abundant. Ei, problema începe cu pădurea exploatată puternic electoral. Se spunea să nu-l alegem pe Klaus, nu e traco-geto-dac, e apropiat de austriecii care ne-au furat și ne fură pădurile, doar Vasilica le-ar mai fi salvat. Se omitea poza emblematică a neaoșilor (oare?) geto-daci Ilici și Bombonel plini de mândrie patriotică alături de boss-ul austriac, la inaugurare.

Apoi s-a exploatat puternic împușcarea unui urs de alt austriac, fiul unuia care l-ar fi decorat pe Klaus. Până la urmă, totul a fost un fake și fiindcă austriacul a împușcat doar unul, s-a decis să ni-i împușcăm singuri pe ceilalți, cei mai pro fiind vânătorii psd.

Dar, revenind la silvae, credeți că luară puturoșii de austrieci topoarele și drujbele și ne tăiară pădurile? Nici vorbă, dacă făceau asta, îi acuzam de persecuția muncitorului geto-dac. Astfel încât, tot noi singuri, traco-geto-dacii altoiți de romani le tăiarăm, ba chiar le furarăm. Austriecii doar le-au primit.

Vă pot împărtăși observațiile personale de pe patru văi – a Lotrului mai sus de lac, a Arieșului și cele două care leagă Onești de Bacău și de Adjud, dar puteți găsi multe altele. De pe șosea nu se vede nimic, pare a străbate o pădure virgină. Însă leopardul este dincolo de gard. Dacă urci unul din versanți, tot ce vezi este o defrișare sălbatică. Furtul de pădure a fost totdeauna, doar că acum au cui vinde furtișagul. Un lanț întreg de distribuție de la hoții propriu-ziși, la cumpărătorul final, cu complicitatea evidentă a celor care ar trebui să împiedice asta.

Este adevărată schimbarea climei, o resimțim toți. Am văzut permafrostul cedând. Dar cicloanele, fronturile atmosferice ajung la noi venind de la Atlantic, puterea lor scade exponențial. Totuși, inundații serioase au avut loc repetat la noi chiar pe la Bacău și pe Arieș. Sigur, unii s-au plimbat nițel cu barca, vi-l aduceți aminte pe Cârlan amuzându-se „Fă Doina, …”. Apoi lamentările localnicilor cerșind lovele. Oare altcineva furase pădurile de deasupra lor de-au venit puhoaiele?

Apoi, unde să mai stea bietele animale? Că bestiile sunt bine-mersi. Și atunci, bestiile vor împușca animalele.

Dar să revenim la inundata Roșie Montană. Am vizitat-o recent. O exploatare în carieră, un dezastru datorat atât comuniștilor cât și lui Gabriel Res. Este foarte posibil ca în spatele protestelor anti să fi fost atât ruși cât și unguri. Foarte posibil vom pierde bani la proces, iar statul român nu se va întoarce împotriva celui ce a făcut promisiuni deșarte. Oricum, acesta n-ar avea de unde plăti din mizilicul încasat. BNR n-ar fi cumpărat aurul care ar fi plecat din țară. Cred că soluția locală nu constă doar în turism (Gabriel Res. este proprietar pe cam toate locurile alea), ci și în acceptarea unor exploatări mici, fără cianuri. BNR și-ar putea permite să cumpere micile cantități de aur rezultate. S-ar putea face un compromis.

Fiindcă nu ne putem izola în păduri, nu le mai avem, ar cam trebui să ne vaccinăm. Dar cum convingem oamenii? Rusia, izvorul conspirațiilor, a căzut singură victimă propriei propagande. Însă, ei n-au scrupule, vor introduce vaccinarea obligatorie. În ce ne privește, sugerez două variante foarte convingătoare pentru români:

  • găleți cadou
  • blocarea oficială a vaccinării pentru a se face pe sub mână.

Foto: foto.agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s