Pandemia prostiei

Spun pandemie uitându-mă la răspândirea mondială a prostiei. Tot felul de teorii conspiraționiste, atât de conspiraționiste încât inundă internetul, cele mai multe frizând ridicolul, atingând nebunia, pe diferite teme, captează mințile unor oameni. 5G, COVID-ul, masurile antiepidemice, vaccinul toate sunt abordate negativ, împotriva interesului general, împotriva logicii. Neîndoielnic, o viteză mare de comunicație este un beneficiu, dar 5G este tratată ca ceva care ne distruge misterios și ne va transforma în sclavi. Dacă a apărut o infecție virală generală, cu foarte mulți morți, cu oameni cu sechele poate pe viață, informațiile care ar trebui să intereseze ar fi legate de căile de evitare, de vindecare, altfel vor fi și mai mulți morți, mai multă suferință. Dar teoriile prostiei spun că virusul nu există, suntem victimele unei dictaturi medicale, scopul fiind de a ne duce în sclavie. Au fost scoase, în sfarsit, după un an, niște vaccinuri. Cu limite ca toate celelalte vaccinuri, dar într-un timp record și cu mari investiții – au investit SUA și UE. Dar se afirmă că vaccinul nu există, în realitate ar fi ceva misterios, un chip, menit a ne duce în sclavagism.

Toate explicațiile sunt atât de puerile, atât de prostești, încât un om normal se întreabă cum pot fi crezute. Alături de internet, s-au creat posturi TV sau on-line dedicate conspirațiilor care ajung să fie unica sursă de informare pentru unii care devin într-adevăr captivi, cu mințile blocate. Există chiar victime, oameni la care nu te-ai aștepta. Un bun prieten, înalt calificat, doctorat pe bune, devine adept al prostiilor 5G, apoi al tot ce este legat de contestarea COVID, ba chiar și prostia cu Bill al cărui sistem de operare îl folosește – mă amenință că-mi închide telefonul dacă-l mai contrazic. Un blogger, tip serios, renunță la temele legate de revoluție în favoarea conspirațiilor pe care le susține.

Desigur, statistic, peste tot există un procent de proști. În ce ne privește, excelăm la acest capitol. Vă mai aduceți aminte de bețivii de pe la Iași care pupau în genunchi steagul psd? Dar de mâinile întinse disperat pentru a o atinge pe Vasilica în speranța că își vor upgrada prostia? S-a desfășurat chiar un recensământ acum un an și jumătate. Vă aduc aminte și declarațiile lui M-me Firea și ale lui dom’ profesor Dâncu privind proprii alegători.

Este plin internetul de grija pentru românii care au ajuns sclavii occidentului. Nimeni nu pomenește de cei peste 40 de ani când am fost cu adevărat sclavii Rusiei, când prin Sov-Rom-uri, despăgubiri de război, false exporturi, sau pur și simplu cu japca au furat România ani de zile, când eram într-adevăr închiși într-o largă închisoare. Deja s-a creat un tipar – știrile care includ cuvinte din familia sclav sunt știri lansate din est. Imaginați-vă pandemia în vremea lui ceașcă. Mai întâi negație. Apoi, propagandă. În final, stat în genunchi la ruși, pentru a primi Sputnik, când vor ei, dacă vor, cu cât vor. Sigur, nimeni nu s-ar mai fi gândit la chip-ul conspiraționist. Oricum, sursele de informare ar fi fost limitate, cenzurate.

Mă uitam la micile demonstrații din serile astea, sigur nu erau toți proști, unii erau doar provocatori abili. Trompete umane și fizice, lipsite de orice responsabilitate fiindcă nici autoritățile nu le impun responsabilitatea. Scenele de la spitalele COVID arată cât de idioți sunt. Strigă „libertate, libertate”. Habar nu au ce înseamnă să fii cu adevărat lipsit de libertate, să-ți fie cenzurate și gândurile, să ți le cenzurezi singur pentru a supraviețui. N-au fost mulți, sub 10.000 în toată țara, dar asta arată răspândirea sputnik prin România. Au pângărit Piețele Universității și Victoriei – coloana a cincea.

Foto: fanatik.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s