Parșivi, parșivenie

Am mai scris sub mai multe aspecte despre fățărnicie. Un sinonim este parșivenia. Însă, în politica românească, este un laitmotiv.

Zilele astea, la una din purtătoarele de cuvânt ale nebunului la Tv geto-dacic, a fost invitată M-me Șoșo. Deși, doar în urmă cu câteva zile, s-a bălăcărit cu Gică la manifestațiile eșuate din P-ța Victoriei, dizgrațioasa doamnă a declarat că încearcă împăcarea cu acesta fiindcă patria sau națiunea (nu-mi aduc aminte expresia exactă) i-o cere. Nu știu la care patrie se referă doamna dar, și mai misterios este cum i-a transmis cerința. Ne-a mai spus cum ar redeschide dânsa fabricile și uzinele. Apoi, cum soțul dânsei a bătut țara întreagă pentru a coagula nucleele naționaliste. Oare, când a prezentat scuze la ambasada Rusiei (în numele cui?) pentru cei ce comemorau masacrul de la Fântâna Albă, ca senatoare a României, ce naționalism a impulsionat-o? Eu cred că doar simte cum îi fuge pământul de sub picioare și se gândește că s-ar putea să trebuiască să muncească.

Nea Vasile, dom’ profesor, tocmai ne-a demonstrat ce dosar sănătos și curat are. Doar că a făcut-o de pe poziția de ministru de război (am folosit intenționat titulatura veche din cauza circumstanțelor).

Vedeți, unii politicieni vor doar să rupă și ei o bucată de ciolan, alții par a avea urme de convingeri. Dar tuturor, chiar și celor cărora le pasă ceva mai puțin de bucățica aia de ciolan, li s-a aplicat filtrul dosarului. Păi, de ce să susții stânga teoretică reprezentată de baștani, dacă nu visezi la întoarcerea altor vremuri. Și, acele vremuri, în ce-și găseau sprijinul, cine le adusese pe aste meleaguri? Uniunea Sovietică. Cam așa cu nea Vasile.

Bulibașa s-a întâlnit cu Scholz. I-a văzut toată lumea fără cravate, la o ținută lejeră. I-a mulțumit pentru sprijinul la Schengen. OK. Mă întreb însă, cum a decurs această discuție, detaliile ei, or fi vorbit românește, poate în argoul bulibașilor din Buzău? O fi luat-o și pe tânăra domniță? Doar nu dă din buzunar.

Probabil (nu e sigur deloc), Bulibașa o să-l schimbe pe nea Vasile cu altul (tot cu origine sănătoasă). V-ar convinge asta că Bulibașa gândește altfel decât nea Vasile? Până la urmă, nu ei gândesc, ADN-ul lor noroios o face pentru ei. Carma le este scrisă în sânge. Vorba lu’ ceașcă – agenturili.

Foto: epochtimes-romania.com, playtech.ro, impactio.com, hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s